Ongelukkige eigen goal wordt Ajax niet fataal tegen Duitse tweedeklasser
Zaterdag, 13 januari 2018 om 18:01

Ajax is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om ook het tweede duel onder leiding van Erik ten Hag te winnen. Een B-team van de Amsterdammers speelde in het Portugese Albufeira met 1-1 gelijk tegen MSV Duisburg, normaal gesproken actief in de 2. Bundesliga. Beide treffers van de middag waren van Amsterdamse makelij: Deyovaisio Zeefuik passeerde Kostas Lamprou met een ongelukkige eigen goal en Kaj Sierhuis trok de stand in het laatste kwartier weer gelijk.

Ten Hag deed tegen Duisburg beroep op een aantal spelers die eerder op de middag niet in actie waren gekomen en ruimde basisplaatsten in voor onder meer Lamprou, (de later geblesseerd uitgevallen) Maximilian Wöber, Siem de Jong, Amin Younes en Zeefuik. Laatstgenoemde groeide na ruim twintig minuten spelen uit tot de schlemiel toen hij een bal probeerde weg te werken, half mis trapte en het leer vervolgens langs een kansloze Lamprou zag stuiteren.

Meer: ‘Ik kijk ernaar uit om weer met Hakim Ziyech te kunnen werken’ | ‘Een overeenkomst met Ajax over een afkoopsom is een kwestie van tijd’

Het B-team van AFC Ajax maakt tot nu toe geen al te beste indruk tegen MSV Duisburg en staat door deze mispeer van Deyovaisio Zeefuik op achterstand... ??

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 13 januari 2018

De Griek greep even later wel goed in bij een Duitse poging, waardoor Ajax voor rust niet nog verder achter de feiten aanliep en kwam in de tweede helft ook een aantal keer goed voor de dag. De doelman veroorzaakte met nog een kwartier te gaan weliswaar zelf een strafschop, maar slaagde er ook in om de elfmetertrap te keren. Deze redding van Lamprou stelde Ajax in staat om vlak daarna gelijk te komen: Noa Lang gaf de bal na een snelle uitbraak voor en invaller Sierhuis kon binnen tikken.

 
Meer video's
 
Vriendschappelijk (clubs)
 
Ajax
 
Erik ten Hag
 
Amin Younes
 
Kostas Lamprou

>
Club Vriendschappelijke wedstrijd
Ajax
1
1
MSV Duisburg
Zaterdag, 13 januari 2018 om 16:00
Poll
Vind jij dat Ajax meer verdiende?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
15:32
15:32
'Sánchez bereikt akkoord over contract tot medio 2022 bij United'
0
   
15:15
15:15
In beeld: Ajax bij de top 20 clubs met de hoogste bezoekersaantallen
0
   
15:08
15:08
Manchester City beloont 'de Generaal' met contract tot medio 2022
6
   
15:00
15:00
In de wandelgangen: Sampaoli brengt bliksembezoek aan Amsterdam
3
   
14:50
14:50
Update: 'Heracles akkoord met Championship-club over aanvoerder'
11
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties