Atlético profiteert in Ipurua optimaal van verrassend verlies Real Madrid
Zaterdag, 13 januari 2018 om 20:21

Atlético Madrid heeft zijn vierde overwinning in evenveel duels in 2018 te pakken. De ploeg van Diego Simeone zegevierde zaterdag met minimaal verschil over Eibar en staat nu op 42 punten, tien en zeven punten meer dan respectievelijk Real Madrid en Valencia. Beide clubs hebben echter nog een wedstrijd tegoed. Kévin Gameiro maakte de treffer van los Colchoneros in Baskenland.

Atlético bereikte met een minimale voorsprong de rust in Ipurua. Het team van Simeone was superieur aan de Basken, die nauwelijks voor gevaarlijke situaties rondom het doelgebied van Jan Oblak konden zorgen. Na 26 minuten spelen verscheen de 0-1 op het scorebord. Antoine Griezmann werd goed de diepte ingestuurd, waarna Gameiro de perfecte pass van zijn landgenoot simpel kon afronden.

Meer: Diego Costa ‘viert’ basisrentree bij Atlético Madrid geheel in stijl | Diego Costa scoort bij rentree en laat Atlético Madrid meteen schrikken

In de tweede helft zette Eibar goed druk en had men zelfs meer dan zestig procent balbezit. Het team van José Luis Mendilibar had uitzicht op een gelijkmaker, maar het zat de thuisploeg niet mee. Oblak redde uitstekend op pogingen van Takashi Inui en Paulo Oliveira, voorkwam dat Diego Godin een eigen doelpunt maakte en de dienstdoende arbiter zag niets in een vermeende handsbal in de extra tijd. Atlético was vooral uit op tijdrekken en trok de drie punten met moeite over de streep.

 
Meer video's
 
LaLiga
 
Atlético Madrid
 
Antoine Griezmann
 
Diego Simeone
 
Jan Oblak

>
La Liga
SD Eibar
0
1
Atlético Madrid
Zaterdag, 13 januari 2018 om 18:30
Poll
Denk jij dat Atlético Madrid dit seizoen hoger dan Real Madrid gaat eindigen?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
15:45
15:45
Hoe de opstelling van Feyenoord er met Van Persie uit kan zien
45
   
15:32
15:32
'Sánchez bereikt akkoord over contract tot medio 2022 bij United'
8
   
15:15
15:15
In beeld: Ajax bij de top 20 clubs met de hoogste bezoekersaantallen
0
   
15:08
15:08
Manchester City beloont 'de Generaal' met contract tot medio 2022
7
   
15:00
15:00
In de wandelgangen: Sampaoli brengt bliksembezoek aan Amsterdam
5
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties