Courtois wijst morrende fans terecht: 'Juist dán hebben we ze nodig'
Zaterdag, 13 januari 2018 om 21:18

Chelsea kwam zaterdag voor eigen publiek niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Het draaide niet bij de ploeg van manager Antonio Conte, tot onvrede van een groot deel van de eigen aanhang. Het leide tot negatieve geluiden vanaf de tribunes en daar maakte doelman Thibaut Courtois zich na afloop boos om. De Belgische doelman is van mening dat het gefluit van de supporters geen positief effect heeft op het spel van the Blues.

"Het helpt niet als de supporters bij iedere verkeerde pass gaan fluiten", aldus Courtois na afloop in gesprek met Sky Sports. "We speelden niet goed, maar juist dan hebben we de fans nodig." Door het gelijkspel komt Chelsea op 47 punten en staat het gelijk met Manchester United, dat maandagavond op Old Trafford nog in actie komt tegen Stoke City. Ook Manchester City komt nog in actie deze speelronde en heeft al een voorsprong van vijftien punten.

Meer: Hazard gaat verlengen en stelt Real Madrid teleur: ‘Ja, ik ga bijtekenen’ | Courtois bijna akkoord: ‘Of Eden en ik elkaar aanmoedigen? Ja’

"Iedereen is gefrustreerd na opnieuw een 0-0 gelijkspel", begreep Conte de teleurstelling van de supporters. De Italiaanse trainer wijdt het puntenverlies aan vermoeidheid. "We hebben op woensdagavond nog een wedstrijd gespeeld tegen Arsenal. We hebben niet veel tijd gehad om daarvan te herstellen. Ik zag veel vermoeide spelers die niet voldoende hersteld waren. Maar desondanks zag ik wel de wil om te winnen."

Chelsea spits Álvaro Morata wist voor de vijfde wedstrijd op rij niet te scoren. "Maar dat is niet alleen het probleem van Morata", aldus Conte. "Het is een probleem voor het hele team. Het is niet belangrijk wie er scoort, als er maar gescoord wordt. Op dit moment hebben we moeite met het maken van doelpunten."

 
Meer video's
 
Premiership
 
Chelsea
 
Thibaut Courtois
 
Álvaro Morata
 
Antonio Conte

>
Premier League
Chelsea
0
0
Leicester City
Zaterdag, 13 januari 2018 om 16:00
Poll
Chelsea eindigt dit seizoen in de top vier van de Premier League
Ja
Nee
Meer nieuws
   
15:32
15:32
'Sánchez bereikt akkoord over contract tot medio 2022 bij United'
1
   
15:15
15:15
In beeld: Ajax bij de top 20 clubs met de hoogste bezoekersaantallen
0
   
15:08
15:08
Manchester City beloont 'de Generaal' met contract tot medio 2022
7
   
15:00
15:00
In de wandelgangen: Sampaoli brengt bliksembezoek aan Amsterdam
3
   
14:50
14:50
Update: 'Heracles akkoord met Championship-club over aanvoerder'
12
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties