Ten Hag: 'Hij past prima bij Ajax, het is een vechter en een strijder'
Zaterdag, 13 januari 2018 om 22:14

Ajax sloot het trainingskamp in Portugal zaterdag af met twee oefenwedstrijden. Het beoogde basisteam won met 5-1 van het Deense Lyngby en de reserves kwamen daarna niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen MSV Duisburg uit de 2. Bundesliga. Ajax-aankoop Nicolás Tagliafico maakte tegen Lyngby zijn officieuze debuut en maakte een goede indruk op trainer Erik ten Hag.

"Ik heb veel dingen teruggezien waar we de afgelopen week op getraind hebben. In beide wedstrijden, maar met name in de eerste", laat Ten Hag weten in gesprek met Ajax TV. Tagliafico startte vanuit de basis tegen Lyngby en deed het naar behoren. "Hij bevestigt wat wij de hele week al hebben gezien en wat onze scouting ook heeft gezien. Hij past prima bij Ajax. Het is een vechter en een strijder, hij maakt goede positiekeuzes en hij jaagt de boel aan. Hij gaat voorop in de strijd, prima."

Meer: Loting Champions League 2018/19: Ajax hoort dinsdag eerste opponent | Update: Ajax bevestigt: ‘Wij zijn blij met de deelname aan de Florida Cup’

Maximilan Wöber speelde tegen Duisburg en viel geblesseerd uit. Zijn blessure lijkt niet ernstig en Ten Hag verwacht dat de Oostenrijkse verdediger er zondag 21 januari gewoon bij is tegen Feyenoord. "Ik wilde geen enkel risico nemen. Ik zag dat hij uitgleed en heb hem uit voorzorg gewisseld. We richten ons op Feyenoord en willen zoveel mogelijk jongens fit hebben", aldus Ten Hag, die zeer tevreden is over de inbreng van de jeugdspelers die mee mochten op trainingskamp. "Over het algemeen gezien hebben ze het heel erg goed gedaan. Ajax heeft een uitstekende jeugdopleiding. Zo'n trainingskamp is ook om ze te leren kennen en zodat ze zich kunnen laten zien."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Erik ten Hag

>
Club Vriendschappelijke wedstrijd
Ajax
1
1
MSV Duisburg
Zaterdag, 13 januari 2018 om 16:00
Poll
Nicolás Tagliafico moet een basisplaats krijgen tegen Feyenoord
Ja
Nee
Meer nieuws
   
17:50
17:50
Uruguay rekent al in eerste helft af met Rusland en wordt groepswinnaar
9
   
17:27
17:27
Bruggink: 'Onbegrijpelijk dat Sevilla of Villarreal zich niet bij PSV meldt'
10
   
17:15
17:15
In beeld: Feyenoord begint met nieuw gezicht aan voorbereiding
0
   
17:02
17:02
Ajax komt maandagavond met nieuws over situatie Nouri
34
   
16:49
16:49
VVV-Venlo presenteert tweetal nieuwe spelers: 'Een echte aanwinst'
2
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties