Grote blunder leidt gat van acht punten tussen Valencia en Real Madrid in
Zaterdag, 13 januari 2018 om 22:37

Valencia heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Real Madrid tegen Villarreal (0-1). De ploeg van Marcelino, de huidige nummer drie van LaLiga, stapte zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Deportivo la Coruña als winnaar van het veld en heeft nu acht punten meer dan Real, dat echter nog een inhaalduel met Leganés tegoed heeft. De doelpunten van los Che in Riazor kwamen voor rekening van Gonçalo Guedes en Rodrigo Moreno: 1-2.

In een aantrekkelijke eerste helft was Guedes de gevaarlijkste man aan de kant van Valencia. Deportivo had ook uitzicht op een openingstreffer, maar had pech dat een inzet van Celso Borges in de dertiende minuut tegen het aluminium ging. Een fikse fout van Rubén acht minuten voor rust brak de ban. De doelman van de Galiciërs verkeek zich op een laag schot van Guedes en zag de bal door zijn handen in het doel verdwijnen.

Meer: Valencia wint, blijft zeven duels op rij ongeslagen en passeert Real Madrid | Valencia verliest Real Madrid niet uit het oog; Zaza op zoek naar elleboogstoot

Valencia trok het duel in de tweede helft naar zich toe. Na ruim een uur spelen werd Raúl Albentosa door Santi Mina onder druk gezet, waarna Rodrigo de bal kreeg en zag hoe zijn van richting veranderde inzet tegen de touwen ging: 0-2. Florin Andone werkte enkele minuten voor tijd van dichtbij nog de 1-2 binnen, maar de aansluitingstreffer kwam te laat voor Depor.

 
LaLiga
 
Valencia
 
Deportivo la Coruña
 
Rodrigo
 
Florin Andone

>
La Liga
Deportivo la Coruña
1
2
Valencia
Zaterdag, 13 januari 2018 om 20:45
Poll
Wie eindigt hoger dit seizoen?
Valencia
Real Madrid
Meer nieuws
   
12:35
12:35
Koeman over 'draak van een wedstrijd': 'Dat zou goed kunnen'
12
   
12:22
12:22
'Er zijn overeenkomsten met Ronaldo, het zijn nu allebei doelpuntenmakers'
2
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Real Madrid gaat voor toptalent van Manchester United
2
   
11:47
11:47
Meunier verklapt vertrek Emery: 'Er gaat veel veranderen bij de club'
7
   
11:35
11:35
Hoe ziet het programma van het Nederlands elftal er in 2018 uit?
6
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties