Van Dijk getrakteerd op fluitconcerten: 'In het begin hoorde ik het een beetje'
Zondag, 11 februari 2018 om 21:45

Voor Virgil van Dijk stond zondagmiddag een bijzondere wedstrijd op het programma. De verdediger nam het met Liverpool op tegen zijn oude werkgever Southampton en kreeg niet bepaald een warm welkom in het St. Mary’s Stadium. Van Dijk werd bij ieder balcontact uitgefloten door de aanhang van the Saints.

"Het was wel een beetje speciaal natuurlijk. Ik heb er wel van genoten, moet ik eerlijk zeggen", zegt Van Dijk in gesprek met Ziggo Sport. Liverpool won in Southampton met 0-2. "In het begin hoorde ik het gefluit een beetje. Maar je bent zo gefocust, dat je het niet meer door hebt. Het enige wat ik kon doen is de focus bewaren en goed voetballen. Dat is denk ik gelukt. Ik ben niet iemand die snel is afgeleid, of niet tegen zenuwen kan."

Meer: Lof voor Van Dijk na fluitconcerten: ‘Hij had duidelijk geen last van zenuwen’ | Liverpool maakt geen fout bij rentree Van Dijk op St Mary's

Ronald Koeman haalde Van Dijk in 2015 naar Southampton en de twee gaan nu weer samenwerken bij het Nederlands elftal. "Ik heb toevallig met hem gesproken voordat alles bekend werd. Iedereen weet dat ik groot fan ben van de bondscoach", stelt de verdediger. "Hij heeft me hier ook naartoe gehaald en de kans gegeven om te spelen in de Premier League. Daar ben ik hem voor altijd dankbaar voor. Ik kan niet wachten om weer met hem te werken en hopelijk te komen waar Nederland hoort."

 
Meer video's
 
Premier League
 
Liverpool
 
Southampton
 
Virgil van Dijk
 
Ronald Koeman

>
Premier League
Southampton
0
2
Liverpool
Zondag, 11 februari 2018 om 17:30
Poll
Snap jij de reactie van het publiek van Southampton?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Transfervrije Samir Nasri kan terugkeren in LaLiga
0
   
00:15
00:15
Wöber lacht: 'In mijn vrije tijd lees ik graag wetenschappelijke bladen'
8
   
00:00
00:00
UEFA dreigt met schorsing van tien jaar: 'Dit is shocking om te zien'
6
   
23:40
23:40
'Bijna perfect, maar je weet wat er gebeurt als je een fout maakt tegen Messi'
39
   
23:23
23:23
Robben: 'Als ik nu emoties de vrije loop laat, zit ik morgen bij directeur'
21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties