Felle kritiek op Nijhuis: 'Ik word er helemaal gek van, er is geen grens'
Maandag, 12 februari 2018 om 07:16

Luuk de Jong heeft geen goed woord over voor het optreden van Bas Nijhuis. De scheidsrechter hanteerde de fluit bij de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en PSV (1-2) en liet in de ogen van de aanvaller van de Eindhovenaren te veel doorgaan.

"Ik word er helemaal gek van. Natuurlijk, we weten allemaal dat Nijhuis weinig fluit en duels door laat gaan, maar er is ook een grens. Die moet je als scheidsrechter bewaken. Daarin vond ik hem heel matig. Hij liet veel te veel doorgaan", zo wordt de aanvoerder van de koploper van de Eredivisie geciteerd door de Telegraaf.

Meer: ‘PSV speelt daar anders dan Ajax, dat vaak wat meer branie heeft’ | Cocu: ‘Ik blijf dit zwaar gestraft vinden, wij hebben er alles aan gedaan’

"Ik snap gewoon niet dat je zo wil fluiten. Man, als je ziet hoe Sparta de duels soms inging. Steven Bergwijn krijgt een schop in de tweede helft, doet hij niks aan. Ik een paar beuken achter elkaar, niets. Sparta heeft vijftien overtredingen achter elkaar mogen maken, zonder dat iemand er een kaart voor krijgt. Het is heel lastig om daar mee om te gaan, als je ineens zo'n scheidsrechter hebt. Dat wordt op een gegeven moment heel frustrerend."

De Jong uitte na het duel ook al kritiek op de 41-jarige leidsman uit Enschede: "Je weet dat Nijhuis dingen laat doorspelen waarbij je denkt: is het wel verstandig om door te laten spelen? Dan loopt het soms uit de hand. Dat vond ik vandaag ook weer", zei hij voor de camera van FOX Sports. Nijhuis floot dit seizoen zestien wedstrijden in de Eredivisie en deelde 31 gele kaarten en één rode kaart uit. Hij gaf verder zes strafschoppen.

 
Eredivisie
 
PSV
 
Sparta Rotterdam
 
Luuk de Jong
 
Bas Nijhuis

>
Eredivisie
Sparta Rotterdam
1
2
PSV
Zaterdag, 10 februari 2018 om 19:45
Poll
Ben jij het met Luuk de Jong eens?
Ja
Nee
Deels
Meer nieuws
   
18:23
18:23
Berghuis: 'Er was wat frustratie en irritatie tussen Van Beek en mij'
0
   
18:16
18:16
PSV-uitblinker: 'Ik vind het heerlijk om tegen Ajax en Feyenoord te spelen'
5
   
18:00
18:00
In de wandelgangen: Klopp wijst Liverpool op ideale opvolger Coutinho
1
   
17:50
17:50
'Misschien kwam het ook een beetje omdat Feyenoord aan de beker dacht'
7
   
17:38
17:38
Van Gaal: 'Eén foto en ik word in verband gebracht met Chelsea of Arsenal'
2
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties