Felle kritiek op Nijhuis: 'Ik word er helemaal gek van, er is geen grens'
Maandag, 12 februari 2018 om 07:16

Luuk de Jong heeft geen goed woord over voor het optreden van Bas Nijhuis. De scheidsrechter hanteerde de fluit bij de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en PSV (1-2) en liet in de ogen van de aanvaller van de Eindhovenaren te veel doorgaan.

"Ik word er helemaal gek van. Natuurlijk, we weten allemaal dat Nijhuis weinig fluit en duels door laat gaan, maar er is ook een grens. Die moet je als scheidsrechter bewaken. Daarin vond ik hem heel matig. Hij liet veel te veel doorgaan", zo wordt de aanvoerder van de koploper van de Eredivisie geciteerd door de Telegraaf.

Meer: ‘Marcel Brands wil miljoenentransfers van PSV nog deze week afronden’ | Update: ‘Man van vijf à tien miljoen euro’ beslist na vakantie over toekomst

"Ik snap gewoon niet dat je zo wil fluiten. Man, als je ziet hoe Sparta de duels soms inging. Steven Bergwijn krijgt een schop in de tweede helft, doet hij niks aan. Ik een paar beuken achter elkaar, niets. Sparta heeft vijftien overtredingen achter elkaar mogen maken, zonder dat iemand er een kaart voor krijgt. Het is heel lastig om daar mee om te gaan, als je ineens zo'n scheidsrechter hebt. Dat wordt op een gegeven moment heel frustrerend."

De Jong uitte na het duel ook al kritiek op de 41-jarige leidsman uit Enschede: "Je weet dat Nijhuis dingen laat doorspelen waarbij je denkt: is het wel verstandig om door te laten spelen? Dan loopt het soms uit de hand. Dat vond ik vandaag ook weer", zei hij voor de camera van FOX Sports. Nijhuis floot dit seizoen zestien wedstrijden in de Eredivisie en deelde 31 gele kaarten en één rode kaart uit. Hij gaf verder zes strafschoppen.

 
Eredivisie
 
PSV
 
Sparta Rotterdam
 
Luuk de Jong
 
Bas Nijhuis

>
Eredivisie
Sparta Rotterdam
1
2
PSV
Zaterdag, 10 februari 2018 om 19:45
Poll
Ben jij het met Luuk de Jong eens?
Ja
Nee
Deels
Meer nieuws
   
01:00
01:00
In de wandelgangen: Top van Barcelona krijgt transferadvies van Messi
6
   
00:30
00:30
Karius trekt boetekleed aan: 'Ik heb mijn team laten vallen'
74
   
00:20
00:20
'De ene week speelden we tegen de A2 en de andere week tegen Van Persie'
1
   
00:09
00:09
Update: Egypte is 'optimistisch' over WK-deelname van Salah
63
   
00:00
00:00
VZ telt af - Fan fietst 5.000 kilometer voor Salah : 'Reis is het belangrijkst'
2
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties