De Vries wil 'stunten': 'Ajax is een mooi voorbeeld van wat mogelijk is'
Dinsdag, 13 februari 2018 om 19:40

Celtic hoopt deze maand ten koste van Zenit Sint-Petersburg verder te komen in het toernooi om de Europa League. De Russen zijn op papier de favoriet in aanloop naar de dubbele confrontatie, mede vanwege het feit dat men sinds afgelopen zomer liefst 85 miljoen euro aan de komst van nieuwe spelers uitgaf.

Dorus de Vries hoopt dat Celtic zich laat inspireren door de goede prestaties van Ajax vorig seizoen in de Europa League. De club uit Amsterdam bereikte de finale, waarin Manchester United uiteindelijk een maatje te groot was. "Ajax is een mooi voorbeeld van wat mogelijk is. Je weet het nooit in het voetbal. Fingers crossed. "Europa wordt gedomineerd door clubs die een enorme hoeveelheid geld hebben", stelt de 37-jarige doelman.

"Ons doel was om te overwinteren in Europa en dat is gelukt. Nu moeten we kijken hoe ver we kunnen komen." Celtic eindigde in de groepsfase van de Champions League op een derde plaats, met slechts drie punten. Vijf van de zes groepsduels gingen verloren. De Vries keepte dit seizoen vijf duels in de hoofdmacht. De twee jaar jongere Craig Gordon geniet het vertrouwen van manager Brendan Rodgers.

De Vries, die in de zomer van 2016 overkwam van Nottingham Forest, was in zijn beginperiode eerste keeper bij Celtic. De voormalig doelman van onder meer Telstar en ADO Den Haag kende Rodgers al van hun gezamenlijke periode bij Swansea City. Hij stond onder meer onder de lat toen Barcelona in de Champions League met 7-0 van de Schotten won.

 
UEFA Europa League
 
Celtic
 
Brendan Rodgers
 
Dorus de Vries
 
Craig Sinclair Gordon

>
UEFA Europa League
Celtic
1
0
Zenit Sint-Petersburg
Donderdag, 15 februari 2018 om 21:05
Poll
Wie komt een ronde verder?
Celtic
Zenit Sint-Petersburg
Meer nieuws
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Ancelotti wil zich melden in Eindhoven
5
   
00:15
00:15
Nederlander pakt titel in Roemenië: 'Het is een mediacircus geweest'
1
   
00:00
00:00
VZ telt af - FIFA kon spitsenprobleem Marokko oplossen: 'Ik voel me schuldig'
9
   
23:43
23:43
Koeman zag samenwerking afketsen: 'Hij koos voor een extra jaar in Turkije'
3
   
23:30
23:30
'Prachtige periode bij Ajax, maar ik was denk nog te jong voor hun beleid'
5
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties