Pochettino: 'We verdienden meer een zege op Juventus dan een gelijkspel'
Dinsdag, 13 februari 2018 om 23:44

De eerste confrontatie tussen Juventus en Tottenham Hotspur in de achtste finales van de Champions League leverde dinsdagavond geen winnaar op. Het duel in Turijn eindigde in 2-2: het team van Massimiliano Allegri nam de leiding via twee treffers van Gonzalo Higuaín, waarvan een vanaf elf meter, waarna Harry Kane en Christian Eriksen een remise forceerden. Op slag van rust miste Higuaín een strafschop.

"Het was een fantastische wedstrijd", erkende Mauricio Pochettino na afloop van het duel in het Juventus Stadium. "We waren echter slordig en kregen in negen minuten tijd twee tegendoelpunten om de oren. Het was echter fantastisch om te zien hoe de spelers op karakter terug in de wedstrijd kwamen. Ik wil ze feliciteren. Het is lastig om een 2-0 achterstand in Turijn goedmaken tegen een team dat moeilijk te passeren valt. We verdienden eigenlijk meer een zege dan een gelijkspel."

Meer: ‘Tottenham wil slag slaan met De Ligt door goede relatie met Ajax’ | Ex-Ajacied getipt voor Barcelona en Real: ‘Hij heeft absoluut de kwaliteiten’

"We zijn nu meer volwassen. In de laatste weken groeien we als team en hebben we een stap vooruit gezet", verzekerde Pochettino. "Dit is goed voorbeeld van waartoe we in staat zijn. De reactie van het team was geweldig. In het voetbal heb je soms ook geluk nodig. Dit kan nog alle kanten op, Juventus is een topclub. We geloven in een zege op Wembley." Het weerzien vindt plaats op 7 maart in Engeland.

"Natuurlijk zal de return een compleet andere wedstrijd zijn, maar met de hier gemaakte goals maken we zeker een kans op Wembley", liet Eriksen op zijn beurt weten. "We gaan die wedstrijd vol vertrouwen in. We kijken ernaar uit." Ook Kane prees de reactie van het team. "We hadden het hoofd ook kunnen laten hangen. Maar we hebben karakter getoond. Het was een excellent optreden na de 2-0. Die twee uitgoals nemen we mee naar Wembley. Het is een fantastisch resultaat."

 
Champions League
 
Tottenham Hotspur
 
Juventus
 
Christian Eriksen
 
Gonzalo Higuaín

>
UEFA Champions League
Juventus
2
2
Tottenham Hotspur
Dinsdag, 13 februari 2018 om 20:45
Poll
Wie komt een ronde verder?
Juventus
Tottenham Hotspur
Meer nieuws
   
10:20
10:20
Volksfeest in Parma: 'Een gekkenhuis, een droom om mee te maken'
3
   
10:12
10:12
Perr Schuurs in tranen: 'Dat hij naar Ajax gaat, is onwerkelijk'
1
   
10:00
10:00
'Overmars appte me om te zeggen dat hij het toch goed had gezien'
2
   
09:51
09:51
'Achteraf kun je stellen dat ik net een jaar te vroeg bij Ajax ben weggegaan'
2
   
09:37
09:37
VZ telt af - Terreurdreiging is 'zeer reëel': 'De jihadisten keren terug'
4
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties