Pleidooi voor basisplaats Cassierra: 'Hij verdient een kans'
Zondag, 4 maart 2018 om 19:23

Mateo Cassierra begon zondag opnieuw op de bank bij Ajax, maar kreeg na een uur spelen wel zijn kans. Bij een 2-0 achterstand tegen Vitesse kwam hij in het veld voor Maximilian Wöber en niet veel later maakte hij er 2-1 van. Matthijs de Ligt impliceert dat Cassierra wat hem betreft bij de eerste elf mag beginnen.

"Ik ben niet de persoon om te beslissen wie er in de spits moet staan. Maar ik denk wel dat Mateo vandaag heeft laten zien dat hij een kans verdient", zo wordt de centrale verdediger geciteerd door AT5. Het spel van de Amsterdammers vond De Ligt ‘Ajax-onwaardig’. Hij vond dat hij en zijn medespelers ‘heel slap’ begonnen.

Ajax ging uiteindelijk met 3-2 onderuit en lijkt de titel nu wel te moeten vergeten. "Het is nooit voorbij, maar het ziet er wel heel slecht uit", aldus De Ligt. De blijdschap bij Vitesse was logischerwijs groot, ook bij aanvaller Bryan Linssen: "De reuzendoder, zullen we maar zeggen", zei hij voor de camera van FOX Sports.

"Dit zijn makkelijkere wedstrijden. Omdat je veel meer ruimte hebt en twee teams spelen om te winnen. Tegen mindere ploegen is het toch vaak een gaatje zoeken. Tegen Ajax, PSV en Feyenoord, dan heb je twee teams die het voetballend willen oplossen." Navarone Foor opende met een prachtig schot de score: "Je kunt het wel een zondagsschot noemen. Kijk, ik was helemaal uitgeput na het juichen."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Vitesse
 
Zander Mateo Casierra Cabezas
 
Matthijs De Ligt

>
Eredivisie
Vitesse
3
2
Ajax
Zondag, 4 maart 2018 om 14:30
Poll
Wie zou jij eerder opstellen?
Siem de Jong
Mateo Cassierra
Meer nieuws
   
19:23
19:23
Transferoverzicht Eredivisie 2018/19: alle in- en uitgaande transfers
14
   
19:08
19:08
Ayoub spreekt ambities uit: 'Hoop dat ze als speler van me kunnen genieten'
0
   
19:00
19:00
Live meepraten op het WK: Iran - Portugal
21
   
19:00
19:00
Live meepraten op het WK: Spanje - Marokko
16
   
18:47
18:47
Update: Xhaka en Shaqiri ontkomen aan schorsing en worden bestraft met boete
95
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties