'Als Messi een Atlético-shirt had gehad, dan hadden wij gewonnen'
Zondag, 4 maart 2018 om 21:50

Barcelona had zondag aan één doelpunt genoeg om Atlético Madrid op de knieën te krijgen. Lionel Messi schoot de koploper uit een vrije trap naar de overwinning (1-1) en Diego Simeone verwacht dat de titelstrijd wel zo’n beetje beslist is. "Het lijkt vrij onwaarschijnlijk dat Barcelona drie keer verliest, maar we blijven strijden", aldus de trainer van los Colchoneros in de Spaanse media.

De Argentijn vond het een ‘vergelijkbare’ wedstrijd met die in Wanda Metropolitano. In oktober eindigde het treffen tussen Atlético en Barcelona in Madrid in 1-1, na doelpunten van Saúl Níguez en Luis Suárez. "Zij waren beter in de eerste helft en wij reageerden, zoals we ook deden in de thuiswedstrijd. Maar toen speelden we gelijk en nu verliezen we."

Meer: ‘Goddelijke Kanarie’ ging defensie in voor overleden broer: ‘Ik word als hij’ | Atlético verlengt contract tot 2023: clausule van 120 miljoen

‼️ Leo Messi breekt met deze SCHITTERENDE vrije trap FC Barcelona - Atlético de Madrid open‼️

Geplaatst door voetbalzone op zondag 4 maart 2018

"We speelden een goede tweede helft en lieten ons eigen gezicht zien. We hebben niet verloren vanwege ons spelsysteem, want met dezelfde tactiek scoorden we vijf keer tegen Sevilla (…) Messi is een bijzondere speler. Als hij een Atlético-shirt aan had gehad, dan hadden wij vandaag gewonnen", zo besloot Cholo Simeone.

Ernesto Valverde constateerde net als zijn collega dat de partijen niet veel voor elkaar onderdeden, maar dat Atlético ‘nauwelijks kansen’ kreeg. "Uiteindelijk waren we afhankelijk van de geniale Messi. Hij scoorde op deze manier drie, vier keer tegen mij toen ik trainer van Athletic Club was. Toen leed ik, nu geniet ik." Valverde reageerde ook nog op het uitfluiten van André Gomes: "Ik heb ook applaus gehoord. Hij is een speler die ons helpt en de mensen waarderen zijn inzet."

 
LaLiga
 
Atlético Madrid
 
Barcelona
 
Diego Simeone
 
Luis Suárez

>
La Liga
Barcelona
1
0
Atlético Madrid
Zondag, 4 maart 2018 om 16:15
Meer nieuws
   
19:23
19:23
Transferoverzicht Eredivisie 2018/19: alle in- en uitgaande transfers
14
   
19:08
19:08
Ayoub spreekt ambities uit: 'Hoop dat ze als speler van me kunnen genieten'
0
   
19:00
19:00
Live meepraten op het WK: Iran - Portugal
21
   
19:00
19:00
Live meepraten op het WK: Spanje - Marokko
16
   
18:47
18:47
Update: Xhaka en Shaqiri ontkomen aan schorsing en worden bestraft met boete
95
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties