Van Marwijk debuteert bij Australië met ruime nederlaag tegen Noorwegen

Bij de Noren begonnen ADO-spits Bjorn Johnsen en AZ-middenvelder Fredrik Midtsjö in de basiself, Jonas Svensson en Martin Ödegaard startten op de reservebank. Van Marwijk liet Feyenoorder Brad Jones niet vanaf de aftrap beginnen in het Ullevaalstadion, waar de Australiërs na negentien minuten spelen op voorsprong kwamen. Een hoekschop van Aaron Mooy werd door Jackson Irvine, middenvelder van Hull City, tegen de touwen gekopt.

Nog voor rust kwam Noorwegen op gelijk hoogte. Mohamed Elyounoussi snelde aan de linkerkant van het veld het strafschopgebied binnen en bracht de bal vervolgens voor het doel, waar Ola Kamara voor het doel stond om de bal binnen te werken. Kort na rust kwamen de Noren ook op voorsprong. Een vrije trap van Stefan Johansen bereikte het hoofd van Tore Reginiussen, die de Australische doelman Matthew Ryan kansloos liet.

Na een uur spelen zorgde Kamara, die speelt voor het Amerikaanse Los Angeles Galaxy, opnieuw voor een treffer. Na defensief geklungel dook de spits op voor Ryan en hij maakte geen fout in de kansrijke situatie: 3-1. In blessuretijd tekende Kamara ook nog voor zijn derde treffer, waarmee hij de eindstand op 4-1 bepaalde. Voor Australië staan er nog interlands tegen Colombia, Tsjechië en Hongarije op het programma alvorens men op 16 juni aan het WK begint met het duel tegen Frankrijk.