Fraser bewijst nieuwe club slechte dienst met ruime nederlaag tegen Roda

Voor Roda waren de voortekenen niet gunstig, want de laatste zes competitiewedstrijden tegen Vitesse gingen verloren. De Arnhemmers wisten echter nog nooit zeven keer op rij van dezelfde tegenstander te winnen. De ploeg van Fraser verloor slechts één van de laatste negen thuisduels. In de openingsfase van het duel vielen nog weinig grote kansen te noteren. Guram Kashia kopte in de handen van Roda-doelman Hidde Jurjus, terwijl een schot van Vyacheslav Karavaev net naast ging.

Na 23 minuten spelen viel de openingstreffer aan de andere kant. Jannes Vansteenkiste leverde de bal af op het hoofd van Schahin, die zijn vierde kopdoelpunt van het seizoen maakte. Roda wist zo voor eerst in 493 minuten weer eens te scoren in Arnhem en was kort na de eerste treffer direct dicht bij de tweede. Avdijaj kreeg een uitgelezen mogelijkheid na een goede voorzet van Mikhail Rosheuvel, maar het schot van de Kosovaar miste overtuiging. Vitesse kwam in de eerste fase na rust niet veel beter voor de dag dan in de eerste helft. Ook in de tweede helft toonde Roda zich scherp en via Avdijaj had de ploeg van Molenaar zich al snel kunnen belonen.

Gedurende de tweede helft leek Vitesse langzaam maar zeker sterker te worden, wat resulteerde in kansen voor Navarone Foor en Matt Miazga. Twintig minuten voor tijd gooide Roda het duel via Avdijaj echter op slot. De Kosovaar fungeerde tien minuten later als aangever en leverde bal panklaar af bij Schahin, die zijn tweede van de avond maakte en de eindstand op 0-3 bepaalde. Roda neemt zodoende de zestiende plaats over van Sparta, dat met 2-0 verloor van PEC Zwolle.