Bayern München knokt zich met invaller Robben terug van achterstand

Jupp Heynckes koos ervoor om met James Rodríguez en Arjen Robben op de bank te beginnen, terwijl Juan Bernat de geblesseerde David Alaba verving linksachterin. Deze omzettingen sorteerde in de openingsfase echter niet het gewenste effect, aangezien de beste kansen voor de thuisploeg waren. Pablo Sarabia mocht na twintig minuten spelen helemaal vrijstaand van een meter of tien aanleggen, maar zag de bal tot zijn eigen ontzetting langs het doel van Sven Ulreich vliegen.

De aanvaller maakte zijn fout tien minuten later echter goed door voor Bernat te kruipen en de openingstreffer voorbij Ulreich te schieten. Veel tijd om van deze meevaller te genieten was er echter niet voor los Rojiblancos, aangezien de gelijkmaker zes minuten later alweer achter David Soria lag. Franck Ribéry kreeg de bal van de inmiddels ingevallen James en zag hoe zijn voorzet via Jesús Navas in de korte hoek belandde.

In de tweede helft maakte Rafinha zijn opwachting in plaats van Bernat en de Braziliaan moest toekijken hoe Franco Vázquez al snel een aardige mogelijkheid liet liggen. Javi Martínez was met nog een kleine 25 minuten te gaan uit de volley dicht bij de 1-2, maar zijn poging werd gestuit door Soria. Twee minuten later was het echter opnieuw, met de nodige pech voor de thuisploeg, raak. Ribéry mikte een hoge bal op het hoofd van Thiago, die via de voet van een tegenstander raak kopte.

Robben kwam tien minuten voor tijd in het veld voor de aangever bij het tweede doelpunt, maar slaagde er niet meer in om zich te laten gelden. Via Steven N'Zonzi en Sandro Ramírez kwamen er nog wel twee aardige kansen voor Sevilla op de gelijkmaker: het schot van de controleur verdween echter langs de verkeerde kant van de paal, terwijl Ulreich op knappe wijze redding wist te brengen. Robert Lewandowski liet met een schot naast het doel in de slotfase toe om Bayern nog steviger in het zadel te helpen.

-
Denk jij dat Bayern München de halve finale van de Champions League gaat bereiken?