Mühren scoort twee keer bij krankzinnige ontsnapping van Sparta

Sparta begon furieus en raakte binnen drie minuten de paal en de lat, in de personen van Paco van Moorsel en Mühren. De thuisploeg bleef de gevaarlijkste van de twee en opende uiteindelijk na negentien minuten de score: Soufyan Ahannach was het eindstation van een fraaie aanval en schoot op aangeven van Frederik Holst binnen. De eerste grote kans voor VVV diende zich na 22 minuten aan, toen Danny Post tegen de lat trapte. Sparta hoopte de voorsprong mee de kleedkamer in te nemen op Het Kasteel, maar dat lukte niet.

Doelman Huth redde na 41 minuten nog wel op een strafschop van Clint Leemans, na een overtreding op Lennart Thy, maar was kansloos op een afstandsschot van diezelfde Leemans: 1-1. Dick Advocaat voerde in de rust een dubbele wissel door: Loris Brogno en Sherell Floranus kwamen binnen de lijnen voor Miquel Nelom en Thomas Verhaar. Die mutaties hielpen niet, want nadat Thy al de paal had geraakt en Bart Vriends moest voorkomen dat Torino Hunte de rebound kon verzilveren, werd het na 52 minuten 1-2.

Leemans schoot raak uit een vrije trap en maakte daarmee zijn zesde competitiedoelpunt van het seizoen van buiten het strafschopgebied. Sparta moest in de achtervolging en was na een klein uur dicht bij de 2-2 toen Sander Fischer bij een hoekschop tegen de paal kopte. Negen minuten voor tijd viel de gelijkmaker alsnog: Mühren schoot na een combinatie hard raak. Advocaat hoopte zijn spelers hierna naar de overwinning te schreeuwen en dat lukte, want Mühren tekende voor de 3-2. Hierna raakte Ahannach nog de dwarsligger.