Man City moet na grove arbitrale dwaling opnieuw buigen voor Liverpool

De uitgangspositie van Manchester City was allesbehalve ideaal na de ruime nederlaag van vorige week op Anfield, maar de ploeg weigerde bij voorbaat al de handdoek in de ring te werpen. Josep Guardiola koos voor een extreem aanvallende basiself, met slechts drie verdedigers en Fernandinho daar vlak voor, en zag dat al razendsnel beloond worden. Na slordig balverlies van Virgil van Dijk werd Raheem Sterling na twee minuten voetballen de diepte ingestuurd door Fernandinho, waarna de Engelsman in het strafschopgebied van Liverpool oog had voor Gabriel Jesus. Voor hem was het vervolgens een koud kunstje om de 1-0 op het scorebord te brengen.

Naast Van Dijk kon ook Georginio Wijnaldum bij Liverpool rekenen op een basisplaats, maar de middenvelder kwam er in de eerste helft niet aan te pas. Het team van Jürgen Klopp werd overlopen en ontsnapte op slag van rust tot tweemaal toe aan een ruimere achterstand. Bernardo Silva trof de binnenkant van de paal na een fraaie actie, terwijl een doelpunt van de in de eerste helft briljant spelende Leroy Sané ten onrechte werd afgekeurd.

De Duitser werkte van dichtbij binnen na een rommelige situatie, maar werd vervolgens door scheidsrechter Mateu Lahoz teruggefloten vanwege buitenspel. De leidsman uit Spanje beging echter een grove fout, daar Sané het leder niet had ontvangen van een teamgenoot, maar van Liverpool-speler James Milner. De beslissing van Lahoz zette kwaad bloed bij Guardiola, die in de rust naar de tribunes werd gestuurd vanwege commentaar op zijn landgenoot.

Zonder zijn manager wist Manchester City zijn comeback uiteindelijk niet te voltooien. Liverpool kwam na de onderbreking beter voor de dag en wist al na elf minuten voetballen in het tweede bedrijf de angel uit het tweeluik te halen. Sadio Mané stuitte na een razendsnelle tegenaanval in eerste instantie nog op doelman Ederson Moraes, maar in de rebound wist de tot dan toe onzichtbare Mohamed Salah alsnog de gelijkmaker binnen te werken. Manchester City wisselde daarna nog wel aanvallend met het inbrengen van onder anderen Sergio Agüero, maar daarmee werd Liverpool niet aan het wankelen gebracht. Sterker nog: Roberto Firmino tekende in de slotfase zelfs nog voor de 1-2.