Bizarre comeback leidt einde van Europees avontuur De Vrij in

Stefan de Vrij had een basisplaats bij Lazio, dat vooral moest waken voor een vroeg tegendoelpunt. De Italianen slaagden erin om het doel schoon te houden in de eerste helft; sterker nog, de grootste doelkansen waren voor de ploeg van Simone Inzaghi. Op slag van rust kreeg Ciro Immobile de kans om de ban te breken, maar doelman Alexander Walke maakte zichzelf groot en voorkwam de 0-1. Hoewel Salzburg meer balbezit had, waren de Oostenrijkers in de afrondende fase niet dreigend genoeg. Keeper Thomas Strakosha hoefde slechts sporadisch in actie te komen en dus kon Lazio tevreden terugkijken op het eerste bedrijf.

Na de onderbreking duurde het niet lang voordat de wedstrijd alsnog tot ontbranding kwam. In een tijdsbestek van minder dan anderhalve minuut kwamen beide ploegen tot scoren: Lazio noteerde de voorsprong, waarna Salzburg direct langszij kwam. Namens de Italianen was Immobile trefzeker. De aanvaller werd gelanceerd door een scherpe steekpass van Luis Alberto en mocht ongehinderd afstormen op het doel van Walke. Net binnen het strafschopgebied plaatste Immobile de bal onberispelijk in de verre bovenhoek: 0-1. Vanaf ongeveer dezelfde afstand zorgde Moanes Dabour voor de 1-1, nadat zijn schot van richting werd veranderd door Stefan Radu.

Salzburg had twee doelpunten nodig en was halverwege de tweede helft bijzonder dicht bij de eerste. Vanaf een meter of 27 vuurde Xaver Schlager richting doel: zijn inzet was Strakosha te machtig, maar spatte uiteen op de paal. Duidelijk was dat de gastheer niet opgaf en binnen een mum van tijd resulteerde dat daadwerkelijk in de 2-1 en 3-1. Een afstandsknal van Amadou Haidara zeilde achttien minuten voor tijd in de linkerhoek en even daarna was het de beurt aan Hee-Chan Hwang, die profiteerde van zwak verdedigen van de bezoekers. Aan die tussenstand had men al genoeg om door te bekeren, maar de schade werd nog groter voor Lazio. Uit een corner bepaalde Stefan Lainer de eindstand op 4-1 voor Lazio.