Atlético blijft ondanks verlies strijden voor derde Europa League-trofee

Bas Dost was geschorst na zijn gele kaart in Madrid en werd in de spits vervangen door Montero. De Colombiaan was een van de vier nieuwkomers bij Sporting; trainer Diego Simeone van Atlético posteerde enkel Vitolo op de plek van Ángel Correa. De Spanjaarden hadden goede papieren na de 2-0 zege in eigen huis, maar Sporting geloofde nog in een comeback. Na elf minuten moest Jan Oblak zich volledig strekken om een kopbal van Sebastián Coates met de vingertoppen uit de hoek te houden. Zo kordaat als hij ingreep op die inzet, zo weifelend was zijn optreden bij het tegendoelpunt in minuut 28. De doelman kreeg slechts een hand tegen een voorzet vanaf de rechterflank, waarna Montero vrijstond om er bij de tweede paal 1-0 van te maken.

Jorge Jesus was ongetwijfeld tevreden over het verloop van de eerste helft. Sporting zette Atlético onder druk, was de bovenliggende partij en zorgde via de flanken voor dreiging. Bij de bezoekers liet de samenwerking tussen Antoine Griezmann en Diego Costa te wensen over: in de eerste helft verstuurden de spitsen geen enkele pass naar elkaar. Een uitdoelpunt leek na rust noodzakelijk om de angel uit de wedstrijd te halen, maar het eerste bedrijf gaf weinig reden tot optimisme. Atlético stelde twee doelpogingen tegenover de elf van Sporting en had aanzienlijk minder balbezit.

In de tweede helft was het voor Atlético zaak om de schade niet verder te laten oplopen. Tot genoegen van Simeone slaagde de huidige nummer twee van LaLiga erin om het gevaar van Sporting grotendeels te beperken. Oblak hoefde in de tweede helft niet vaak in actie te komen, ondanks dat Sporting iedereen naar voren stuurde. Acht minuten voor tijd liet Griezmann een grote kans onbenut om de wedstrijd te beslissen. Hij kwam één-op-één met doelman Rui Patrício, maar gaf zijn schot niet de juiste richting mee. Een erg dure misser werd het niet, want de score bleef onveranderd in het José Alvalade.