Donkere wolken pakken zich samen boven Twente na treffers Johnsen

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Twente, dat na een sterke eerste helft afstevende op een 0-1 voorsprong bij rust. Vlak voor het fluitsignaal ging Oussama Assaidi echter de fout in. De spelmaker van Twente dribbelde op zijn eigen helft, liep zich vast en raakte de bal kwijt aan Lex Immers. Het leer belandde bij Johnsen, die geen moment twijfelde en van afstand venijnig uithaalde in de bovenhoek. Daardoor nam ADO een 1-1 stand mee de kleedkamer in. De thuisploeg was voor eigen publiek vroeg op achterstand gekomen, doordat Fredrik Jensen van dichtbij toesloeg na een strakke voorzet van Adam Maher.

De Enschedeërs waren dus goed begonnen en bleven ook na het openingsdoelpunt de bovenliggende partij. Maher bereidde bijna ook de 0-2 voor, maar Luciano Slagveer wist van dichtbij niet te scoren. Een afstandsschot van Maher leidde evenmin tot de margeverdubbeling. Gaandeweg de eerste helft liet ADO zich meer zien. Eerst werd een doelpunt van Johnsen afgekeurd, maar op slag van rust was zijn pegel dus wel geldig. In de tweede helft was ADO meteen dicht bij de voorsprong, maar Joël Drommel bracht redding op een schot van Nasser El Khayati na een fraaie Haagse aanval.

Het gevaar van ADO bleef aanhouden. Een uithaal van Danny Bakker ging rakelings langs het doel van de bezoekers; een schot van Aaron Meijers miste richting. De 2-1 hing nadrukkelijker in de lucht dan de 1-2 en aan het begin van het 'Haags Kwartiertje' sloeg ADO ook daadwerkelijk toe. Wilfried Kanon ramde de bal naar voren en met wat geluk belandde het leer voor de voeten van Johnsen. De spits zag Drommel uitkomen en lobte de bal over de keeper heen. Het was alweer zijn vijftiende doelpunt van het seizoen.