Huntelaar: 'Na de laatste wedstrijd van het seizoen zal er snel nieuws zijn'
Zondag, 15 april 2018 om 10:38

Ajax dreigt dit seizoen naast de landstitel te grijpen en dat steekt bij Klaas-Jan Huntelaar. De 34-jarige spits werd gedurende zijn imposante loopbaan nog nooit kampioen en dat wil hij met de club uit Amsterdam wel bewerkstelligen. Bij de routinier leeft nog een sprankje hoop om dit seizoen de titel in huis te halen. "Daarom moeten we in Eindhoven winnen om PSV nog aan het wankelen te maken", zegt Huntelaar in aanloop naar de wedstrijd van zondag in het Philips Stadion.

Huntelaar speelde voor clubs als Real Madrid, AC Milan en Schalke 04, maar kampioen worden lukte hem nog nooit. Bij zijn terugkeer in Amsterdam was hij dan ook duidelijk: "Ik ben naar Ajax gekomen om kampioen te worden." Met een achterstand van zeven punten en nog maar vier wedstrijden voor de boeg, lijkt het erop dat ook dit seizoen Huntelaar niet met de schaal in zijn handen zal staan. Volgend seizoen hoopt hij alsnog kampioen te worden. "Daar ga ik wel voor", zegt hij tegenover de NOS.

Meer: ‘Ik hou van de stad en van Ajax, de sfeer in de kleedkamer is goed’ | Overmars: ‘Voor hem zou een verhuurperiode in de Eredivisie goed zijn’

Met zijn uitspraak verraadt Huntelaar zijn toekomstplannen. Hij heeft een aflopend contract bij Ajax, maar dat lijkt op een verlenging uit te draaien. "Na de laatste wedstrijd van het seizoen zal er snel nieuws zijn. Er is van twee kanten de intentie om met elkaar door te gaan", bevestigt de spits, die dit seizoen niet meer op de titel rekent. "Ik kan me niet heugen dat een club zo'n voorsprong nog uit handen heeft gegeven."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Klaas-Jan Huntelaar

>
Eredivisie
PSV
3
0
Ajax
Zondag, 15 april 2018 om 16:45
Poll
Klaas-Jan Huntelaar is de beste spits van de Eredivisie
Ja
Nee
Meer nieuws
   
11:21
11:21
De Vrij bevestigt transfer naar Internazionale: 'Heb er veel zin in'
6
   
11:06
11:06
WK-droom smaakmaker Nigeria spat uiteen: 'Iedereen is aangeslagen'
2
   
10:50
10:50
'Manchester United reserveert 222 miljoen euro voor Bale'
16
   
10:30
10:30
Nederlander pakt titel in Roemenië: 'Het is een mediacircus geweest'
1
   
10:22
10:22
'Depay en Fellaini staan welwillend tegenover overstap naar Italië'
15
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties