Trotse Cocu: 'We zijn een enkele keer door de ondergrens gezakt'
Zondag, 15 april 2018 om 19:41

Phillip Cocu is na Guus Hiddink en Kees Rijvers de derde trainer die drie keer kampioen is geworden met PSV. Het team van de oud-middenvelder versloeg directe concurrent Ajax zondag met 3-0 en is daardoor niet meer in te halen.

"Heel bijzonder om de titel op deze manier binnen te halen, in zo'n atmosfeer tegen een directe concurrent. Dit heb ik ook als speler nooit meegemaakt. Natuurlijk gaat het om de titel, tegen wie je die binnenhaalt maakt in principe niet zo uit. Maar zo is het wel heel mooi om te doen", aldus Cocu voor de camera van FOX Sports.

Meer: Schöne keek niet naar PSV: ‘Anders was er een vaas door de lucht gevlogen’ | ‘Benieuwd wat hij kan als hij zich terugknokt bij PSV, Engeland past bij hem’

"We zijn een heel enkele keer door de ondergrens gezakt, maar dat was echt een uitzondering. Stabiliteit typeert ons seizoen. Het collectief heeft de titel behaald. Ze zijn gedurende het seizoen echt een team geworden. Ze gingen voor elkaar door het vuur, in goede maar ook in moeilijke tijden. Ik ben heel trots op dit team", aldus Cocu.

Tijdens het interview gooiden enkele spelers emmers water over Cocu heen. De 47-jarige coach kon daar wel om lachen: "In de kleedkamer was ik nog droog, maar het hoort erbij hè… De bloemetjes buitenzetten", doelde Cocu op de emmers waar eerst de ‘kampioensbloemen’ inzaten.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PSV
 
Phillip Cocu

>
Eredivisie
PSV
3
0
Ajax
Zondag, 15 april 2018 om 16:45
Meer nieuws
   
07:25
07:25
Reiziger geniet: 'Dat zegt veel over hem, we weten dat hij die kwaliteit bezit'
1
   
07:12
07:12
'PSV wacht gevolgen van samenwerking tussen Raiola en Lozano af'
3
   
07:00
07:00
Van der Sar baalt: 'Ontoelaatbaar gedrag van een individu, schande'
0
   
00:11
00:11
De Ligt spreekt zich uit over toekomst: 'Het ligt, denk ik, ook aan Ajax'
7
   
00:00
00:00
WK 2018 Panini verzamelalbum checklist: alle spelers, teams en specials
0
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties