Ten Hag laakt instelling Ajacieden: 'PSV is mentaal verder'
Zondag, 15 april 2018 om 20:06

Voor het vierde jaar op rij weet Ajax geen beslag te leggen op de landstitel. "Dat is vreselijk, niet wat we wilden", zegt trainer Erik ten Hag na afloop van het verloren duel met PSV (3-0). De oefenmeester van de Amsterdammers zegt in gesprek met de NOS dat Ajax dolgraag het titelfeestje van PSV had willen verpesten: "Maar alle goede bedoelingen ten spijt, we hebben het niet omgezet."

"Wij zijn er vol voor gegaan. Dat was ook zichtbaar, denk ik. De eerste helft vond ik gelijkwaardig, maar PSV was scherper, alerter. Dan moet je in de versnelling om terug te komen, maar dat is ons niet gelukt", analyseert de trainer. Ten Hag hekelt met name de wijze waarop zijn ploeg de doelpunten incasseerde. "Bij de eerste treffer verliezen we een beslissend duel op een cruciale plek in de verdediging."

Meer: ‘Het zijn nog kinderen bij Ajax, die mentaliteit moet van binnen komen’ | Ten Hag: ‘Ik denk dat PSV sowieso bang voor ons is, dat lijkt me logisch’

"Dat gaat niet in topvoetbal. PSV slaat dan toe, maar wij laten dat ook toe. Kinderlijk en naïef." Ten Hag constateert dat Ajax veel talentvolle spelers heeft. "Maar mentaal is PSV verder dan wij", citeert De Telegraaf. "Ze zijn gedisciplineerder en hebben een betere teamspirit. Het is niet dat mijn spelers niet hard werken of hun best niet doen."

"Maar het is soms te vrijblijvend, passief en te plichtmatig. Ik mis wel eens de absolute overgave om te winnen. Daar moeten we mee aan de slag. We begonnen aardig, maar gaven de eerste twee doelpunten weg. We hadden goede bedoelingen, maar we hebben het niet waargemaakt. PSV wel en daar moet ik ze alle credits voor geven. Ze hebben heel veel punten gehaald. Dat is knap."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
PSV
 
Erik ten Hag

>
Eredivisie
PSV
3
0
Ajax
Zondag, 15 april 2018 om 16:45
Poll
Ben jij het eens met de analyse van Erik ten Hag?
Ja
Nee
Deels
Meer nieuws
   
07:12
07:12
'PSV wacht gevolgen van samenwerking tussen Raiola en Lozano af'
0
   
07:00
07:00
Van der Sar baalt: 'Ontoelaatbaar gedrag van een individu, schande'
0
   
00:11
00:11
De Ligt spreekt zich uit over toekomst: 'Het ligt, denk ik, ook aan Ajax'
6
   
00:00
00:00
WK 2018 Panini verzamelalbum checklist: alle spelers, teams en specials
0
   
22:53
22:53
Seedorf houdt bittere smaak over aan uitbreiden van ongeslagen reeks
5
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties