Isco neemt Real Madrid met doelpunt en assist bij de hand
Zondag, 15 april 2018 om 22:33

Real Madrid heeft vier dagen na de Champions League-wedstrijd tegen Juventus (1-3) geen fout gemaakt in LaLiga. Het team van Zinédine Zidane boekte zondag een 1-2 overwinning op hekkensluiter Málaga en Isco was met een doelpunt en een assist de grote man tegen zijn ex-werkgever. Real staat nu met 67 punten op de derde plaats.

Málaga wist dat men zich bij een nederlaag kon opmaken voor degradatie en speelde derhalve met het mes tussen de tanden. Toch was Real logischerwijs de bovenliggende partij en kreeg men de beste kansen. Na een kwartier was Mateo Kovacic dicht bij de 0-1, maar hij kopte van dichtbij op doelman Roberto Jiménez Gago. Even later was Lucas Vázquez gevaarlijk: de aanvaller schoot van dichtbij over. Een standaardsituatie bood uiteindelijk uitkomst, want Isco krulde na een klein half uur een vrije trap in de hoek van Roberto’s doel: 0-1.

Meer: Cristiano Ronaldo redt met hakbal in slotfase punt voor Real Madrid

De middenvelder scoorde voor het eerst uit een directe vrije trap in LaLiga en daar had hij zeven pogingen voor nodig. De beste kans voor Málaga was voor Manuel Iturra, wiens inzet met de voeten gekeerd werd door Keylor Navas. In het eerste kwartier na rust gebeurde er niet veel in Estádio La Rosaleda, maar na 63 minuten werd de marge dan toch verdubbeld door de Koninklijke. Casemiro was het eindstation van een schitterende aanval en tikte op aangeven van de uitblinkende Isco binnen.

Zidane gunde Isco na 72 minuten een applauswissel; de international werd vervangen door Borja Mayoral. Eerder had Marcos Asensio zijn plek al afgestaan aan Dani Ceballos. Real Madrid speelde de wedstrijd eenvoudig uit, al deed Málaga in extremis via Diego Rolán nog wel wat terug. Het team van Zidane kan zich nu richten op de wedstrijd tegen Athletic Club van komende woensdag en vervolgens op de halve finale van de Champions League tegen Bayern München.

 
LaLiga
 
Real Madrid
 
Málaga
 
Isco
 
Mateo Kovacic

>
La Liga
Málaga
1
2
Real Madrid
Zondag, 15 april 2018 om 20:45
Poll
Denk jij dat Real Madrid in de top drie eindigt?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
07:25
07:25
Reiziger geniet: 'Dat zegt veel over hem, we weten dat hij die kwaliteit bezit'
0
   
07:12
07:12
'PSV wacht gevolgen van samenwerking tussen Raiola en Lozano af'
1
   
07:00
07:00
Van der Sar baalt: 'Ontoelaatbaar gedrag van een individu, schande'
0
   
00:11
00:11
De Ligt spreekt zich uit over toekomst: 'Het ligt, denk ik, ook aan Ajax'
7
   
00:00
00:00
WK 2018 Panini verzamelalbum checklist: alle spelers, teams en specials
0
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties