Brenet pakt derde titel: 'Bang? Volgens mij was Ajax de angstige'
Zondag, 15 april 2018 om 23:12

Erik ten Hag vertelde vorige week zondag dat PSV ‘sowieso wel bang is’ voor Ajax, maar met die uitspraak werd de trainer van de Amsterdammers zondag om de oren geslagen daar de koploper met 3-0 won en zich tot kampioen kroonde van de Eredivisie. "Bang? Zij waren de angstigen", aldus linkerverdediger Joshua Brenet voor de camera van Voetbal Inside.

"Hoe dronken ik ga worden? Ik weet het niet. Ik ga morgen pas beginnen", glimlacht de 24-jarige back, die dit seizoen in 28 competitiewedstrijden in actie kwam en daarin goed was voor één doelpunt en vier assists. Voor Brenet is het zijn derde landstitel en hij won ook tweemaal de Johan Cruijff Schaal.

Meer: ‘Je had dingen die ‘Kluivertje’ zei, nooit meer van PSV verliezen enzo, blabla’ | Aanvaller doet belofte: ‘Ik blijf bij PSV, ik heb geen plannen’

"Je zag de sfeer, de ambiance. Het klopte allemaal. Zo zie je maar weer: drie punten en feest (…) Ik heb vandaag geen mooi voetbal gezien, meer strijd en passie. Dat hadden wij meer dan zij en dat heeft ons de winst opgeleverd. Iedereen kan het wel hebben over mooi voetbal, blabla. Wij hebben het dit seizoen met strijd en passie gedaan. Het heeft ons de titel opgeleverd."

PSV werd voor de 24 keer kampioen van Nederland; de 104-jaar oude club won de helft van deze landstitels in de laatste 26 jaar. Het was zondag overigens de vierde keer dat een club kampioen werd van de Eredivisie door de nummer twee te verslaan; dit gebeurde vóór dit seizoen voor het laatst in 1980/81 (AZ kampioen, Feyenoord tweede).

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PSV
 
Joshua Brenet

>
Eredivisie
PSV
3
0
Ajax
Zondag, 15 april 2018 om 16:45
Meer nieuws
   
07:25
07:25
Reiziger geniet: 'Dat zegt veel over hem, we weten dat hij die kwaliteit bezit'
0
   
07:12
07:12
'PSV wacht gevolgen van samenwerking tussen Raiola en Lozano af'
1
   
07:00
07:00
Van der Sar baalt: 'Ontoelaatbaar gedrag van een individu, schande'
0
   
00:11
00:11
De Ligt spreekt zich uit over toekomst: 'Het ligt, denk ik, ook aan Ajax'
7
   
00:00
00:00
WK 2018 Panini verzamelalbum checklist: alle spelers, teams en specials
0
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties