Dost maakt 25e van het seizoen; Herrera beslist kraker in slotfase
Zondag, 15 april 2018 om 23:25

FC Porto is de nieuwe koploper van de Liga NOS. Os Dragões namen de eerste plaats zondag over van Benfica door de aartsrivaal door een prachtig en laat doelpunt van Héctor Herrera met 0-1 te verslaan. Later op de avond was Sporting Portugal met dank aan een treffer van Bas Dost met 3-4 te sterk voor Belenenses. Os Leões staan derde en hebben vijf punten minder dan FC Porto.

Belenenses - Sporting 3-4
Dost maakte in Estádio do Restelo zijn 25e doelpunt in 26 competitiewedstrijden. De international van Oranje controleerde een prachtige pass van Bruno Fernandes en schoot via de paal binnen: 1-1. Belenenses was eerder op voorsprong gekomen via een strafschop van Hassan Yebda, maar via Dost, Gelson Martins (na opnieuw een assist van Fernandes) en Marcos Acuña liep het bezoek uit Lissabon uit naar 1-3. Sporting gaf die voorsprong weg doordat Lica en Fredy (strafschop) de stand gelijktrokken. Vervolgens kreeg Yebda van Belenenses zijn tweede gele kaart en schoot Fernandes de bezoekers vanaf elf meter naar de overwinning. Dost maakte de negentig minuten vol, maar Douglas zat opnieuw niet in de wedstrijdselectie.

Meer: Genee betreurt beslissing van Dost: ‘Wat schiet je daar nou mee op, man?’ | Atlético blijft ondanks verlies strijden voor derde Europa League-trofee

Benfica - FC Porto 0-1
In de eerste helft had Benfica het beste van het spel, maar ook FC Porto kreeg de nodige kansen. De beste mogelijkheid was voor Benfica's Pizzi, die met zijn dropkick Iker Casillas op zijn pad vond. De bezoekers van trainer Sérgio Conceição gingen in de tweede helft dwingender voetballen, met name dankzij de inbreng van Ricardo Pereira op de rechterflank. Uiteindelijk brak het verzet van Benfica in de negentigste minuut: Herrera pikte een afvallende bal op en haalde vanaf een meter of achttien uit en vond de bovenhoek.

 
Liga NOS
 
Sporting Portugal
 
Bas Dost
 
Iker Casillas
 
Douglas

>
Primeira Liga
OS Belenenses Lisbon
3
4
Sporting Portugal
Zondag, 15 april 2018 om 21:15
Poll
Wie wordt er kampioen?
FC Porto
Benfica
Sporting Portugal
Meer nieuws
   
07:25
07:25
Reiziger geniet: 'Dat zegt veel over hem, we weten dat hij die kwaliteit bezit'
0
   
07:12
07:12
'PSV wacht gevolgen van samenwerking tussen Raiola en Lozano af'
1
   
07:00
07:00
Van der Sar baalt: 'Ontoelaatbaar gedrag van een individu, schande'
0
   
00:11
00:11
De Ligt spreekt zich uit over toekomst: 'Het ligt, denk ik, ook aan Ajax'
7
   
00:00
00:00
WK 2018 Panini verzamelalbum checklist: alle spelers, teams en specials
0
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties