De Telegraaf oordeelt: 'Van der Sar faalt; Ten Hag wekt toorn selectie'
Maandag, 16 april 2018 om 07:16

Ajax werd zondag vernederd door PSV en als algemeen directeur is Edwin van de Sar verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de club uit Amsterdam. De Telegraaf schrijft in een analyse dat de voormalig doelman zijn functioneren kritisch tegen het licht zal houden en zichzelf moeilijk een compliment zal kunnen maken.

"Als hij thuis in de spiegel kijkt, kan er eigenlijk maar één conclusie volgen: gefaald", valt er in het schrijven te lezen. De krant stipt aan dat de ‘de pijlen in eerste instantie’ op de directie van Ajax en Van der Sar gericht zullen worden en dat het ‘interne gekrakeel en de voortdurende trainersstoelendans’ bepaald niet in het voordeel van Van der Sar spreken.

Meer: Ajax-top laat Ten Hag niet vallen: ‘Hij gaat zijn eigen elftal hier bouwen’ | ‘Beschamende’ actie Van der Sar: ‘Dat is veel erger dan een gemiste titel’

"Voeg daarbij het eerdere vertrek van clubiconen als Wim Jonk en Dennis Bergkamp na onenigheid met Van der Sar en Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.) en het is duidelijk dat de algemeen directeur heel wat heeft uit te leggen", klinkt het. Overmars geniet vertrouwen binnen de Raad van Commissarissen, maar de 47-jarige Van der Sar lijkt minder draagvlak te hebben.

"Als Van der Sar (in deze functie) de eer niet aan zichzelf houdt, is het de vraag hoe daar binnen de club op wordt gereageerd", besluit het dagblad over de oud-goalie, dat overigens ook kritisch is op Erik ten Hag. Hij doet het qua punten minder dan Marcel Keizer, haalt in de ogen van de scribent niet het maximale uit de spelersgroep en wekt bovendien de toorn van een aantal voetballers uit de selectie van de runner-up.

"Het irriteert de spelers mateloos dat zij in de aanloop naar PSV al vanaf woensdag elf-tegen-elf moesten spelen. Partijtjes die ook nog eens om de haverklap werden stilgelegd, omdat een looplijntje een metertje te veel naar links of rechts werd gevolgd. Niet voor niets sprak Hakim Ziyech veel harder dan nodig was uit komende zomer te willen vertrekken en sommige medespelers adviseren Matthijs de Ligt zelfs nu al een stap te maken", besluit De Telegraaf.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Edwin van der Sar
 
Erik ten Hag

>
Eredivisie
PSV
3
0
Ajax
Zondag, 15 april 2018 om 16:45
Poll
Moet Edwin van der Sar de eer aan zichzelf houden?
Ja
Nee
Weet ik niet
Meer nieuws
   
21:46
21:46
City doet Nederlander pijn: 'Niet in mijn aard voor de tegenstander te klappen'
1
   
21:28
21:28
Doelpuntmaker Feyenoord wil blijven: 'Als dat mijn rol is, is dat mijn rol'
3
   
21:16
21:16
Van Persie zaait twijfel over toekomst: 'Het is soms een struggle'
17
   
21:00
21:00
In beeld: Feyenoord viert feest met gouden KNVB Beker
0
   
20:45
20:45
AZ'ers gekraakt: 'Midtsjö onherkenbaar, Weghorst echt heel slecht…'
22
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties