'Stuitend was de houding van het publiek ten opzichte van Ziyech'
Maandag, 16 april 2018 om 07:29

PSV werd zondag voor de 24e keer kampioen van Nederland en heeft sinds de eeuwwisseling nu tien van de negentien titels in de Eredivisie gepakt. Hoewel het spel van de Eindhovenaren door sommigen wordt afgedaan als weinig verheffend, vindt Hugo Borst het meer dan terecht dat de schaal naar PSV is gegaan.

Ajax heeft in ieder geval nooit recht gehad op het goud, schrijft de columnist in het Algemeen Dagblad: "Al gauw begon het gezeik over de onervaren trainer, een vuige machtsstrijd tussen Overmars en Bergkamp. Het mondde uit in het ontslag van Marcel Keizer. Zijn opvolger, Erik ten Hag, deed, doet het geen haar beter."

Meer: ‘Ik ben totaal geen agressief en irritant ventje, dat weet ik zeker’ | Het Elftal v/d Week, in samenwerking met Opta: Weghorst zet nieuw record neer

Dat Hakim Ziyech in diverse wedstrijden is uitgefloten, zint Borst evenmin: "Stuitend was dit seizoen de houding van een deel van het Ajax-publiek ten opzichte van de mooiste voetballer, Ziyech. Ach, wat zullen ze zijn brille missen volgend jaar." Borst voegt daaraan toe dat PSV dit seizoen veel meer sympathie geniet dan de concurrent uit de hoofdstad.

Erik ten Hag zei vorige week zondag nog dat PSV ‘sowieso wel bang’ is voor Ajax en daar moet Borst om gniffelen: "Wie dat uitkraamt met zeven punten achterstand, is natuurlijk compleet geschuffeld. En toen kleine Kluivert tjilpte dat Ajax toch beter voetbalt dan PSV, of zoiets, kreeg ik jeuk." Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu logischerwijs tien punten.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
PSV
 
Hakim Ziyech
 
Marcel Keizer

>
Eredivisie
PSV
3
0
Ajax
Zondag, 15 april 2018 om 16:45
Poll
Denk jij dat Hakim Ziyech volgend seizoen nog voor Ajax speelt?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
21:46
21:46
City doet Nederlander pijn: 'Niet in mijn aard voor de tegenstander te klappen'
2
   
21:28
21:28
Doelpuntmaker Feyenoord wil blijven: 'Als dat mijn rol is, is dat mijn rol'
3
   
21:16
21:16
Van Persie zaait twijfel over toekomst: 'Het is soms een struggle'
19
   
21:00
21:00
In beeld: Feyenoord viert feest met gouden KNVB Beker
0
   
20:45
20:45
AZ'ers gekraakt: 'Midtsjö onherkenbaar, Weghorst echt heel slecht…'
22
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties