'Je moet afvragen of het geen mismatch is tussen Ajax en Ten Hag'
Maandag, 16 april 2018 om 07:42

Erik ten Hag maakt vanaf komende zomer een voorbereiding mee als trainer van Ajax en zal de ploeg uit Amsterdam dan meer naar zijn hand moeten zetten. Willem Vissers gaat ervan uit dat de voormalig coach van onder meer FC Utrecht het nog heel moeilijk gaat krijgen, zo vertelde hij zondagavond bij Studio Voetbal.

"Ajax speelt niet meer zo aanvallend", aldus de verslaggever van de Volkskrant. "Ten Hag gaat uit van controle en controle is niet het eerste waar je aan denkt als je aan Ajax denkt. Dus je moet je afvragen of het geen mismatch is." Volgens de journalist ligt er nu al een ‘hypotheek’ op het komende voetbaljaar.

Meer: De Ligt: ‘Hij is iemand die we de afgelopen periode echt gemist hebben’ | ‘Het zijn nog kinderen bij Ajax, die mentaliteit moet van binnen komen’

"Straks zijn er al boze mensen nog voordat het seizoen begonnen is. Er hoeft maar iets te gebeuren of er is alweer gedoe bij Ajax." Dat laatste kan Kees Jansma, voormalig perschef van het Nederlands elftal, beamen. Ook hij stelt dat het in Amsterdam sneller dan in Eindhoven of Rotterdam onrustig wordt als de prestaties niet bevallen.

"Naar buiten toe is het bij PSV altijd rustig en het is een eenheid. Dat betaalt zich nu uit. Je kunt een nederlaag blijkbaar overwinnen met beleid en verstand. In Amsterdam gebeurt het tegendeel." Volgens Jansma had Ajax Marcel Keizer niet moeten ontslaan: "Daarna komt er toch een soort arrogantie naar boven: ze gaan het wel even redden. Waar is die eeuwige hoop op gebaseerd? Hebben ze betere spelers? Dat is al jaren niet meer het geval. Ze winnen niks."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Erik ten Hag
 
Marcel Keizer

>
Eredivisie
PSV
3
0
Ajax
Zondag, 15 april 2018 om 16:45
Meer nieuws
   
21:46
21:46
City doet Nederlander pijn: 'Niet in mijn aard voor de tegenstander te klappen'
2
   
21:28
21:28
Doelpuntmaker Feyenoord wil blijven: 'Als dat mijn rol is, is dat mijn rol'
3
   
21:16
21:16
Van Persie zaait twijfel over toekomst: 'Het is soms een struggle'
19
   
21:00
21:00
In beeld: Feyenoord viert feest met gouden KNVB Beker
0
   
20:45
20:45
AZ'ers gekraakt: 'Midtsjö onherkenbaar, Weghorst echt heel slecht…'
22
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties