'Het komt PSV niet slecht uit dat spelers lonken naar een transfer'
Maandag, 16 april 2018 om 07:55

PSV raakte na het voorgaande seizoen spelers als Andrés Guardado, Héctor Moreno, Davy Pröpper en Jürgen Locadia kwijt, maar toch slaagde men erin om zondag definitief de eerste plaats op te eisen in de Eredivisie. Valentijn Driessen spreekt dan ook van ‘de knapste prestatie’ van Phillip Cocu in vier jaar tijd.

De columnist voegt eraan toe dat Cocu en technisch manager Marcel Brands ‘veel werk’ te doen hebben omdat het spel wel verbeterd moet worden en er een ‘kwaliteitsinjectie’ nodig is, zo schrijft hij in De Telegraaf. "Samen met Brands, zolang deze nog niet is vertrokken naar Everton, zal Cocu het invullen van de sportieve toekomst de komende maanden nauwlettend in de gaten houden en sturen."

Meer: ‘Ajax speelt matig en toch hebben ze de bluf om een grote mond te hebben’ | Huldiging PSV dag na mogelijke zege op Ajax: ‘Wij zijn er nu niet mee bezig’

"Dat een aantal selectiespelers lonkt naar een lucratieve en/of sportieve transfer komt niet slecht uit. Het geeft PSV wat extra financiële armslag, terwijl zo’n metamorfose verfrissend kan werken en leiden tot een nieuwe hiërarchie", voegt de journalist eraan toe. Cocu zal bij het vertrek van sleutelspelers ‘tijd’ nodig hebben om een nieuwe ploeg neer te zetten, zo valt er in het opiniestuk te lezen.

"Aan de andere kant heeft hij zichzelf met dit vroege kampioenschap ook tijd verschaft om half augustus klaar te zijn om zelfs na een leegloop de landstitel te verdedigen en de Champions League te halen." Cocu is overigens de derde trainer die drie keer landskampioen is geworden met PSV, na Guus Hiddink (zes titels) en Kees Rijvers (drie)

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PSV
 
Phillip Cocu

>
Eredivisie
PSV
3
0
Ajax
Zondag, 15 april 2018 om 16:45
Meer nieuws
   
21:46
21:46
City doet Nederlander pijn: 'Niet in mijn aard voor de tegenstander te klappen'
1
   
21:28
21:28
Doelpuntmaker Feyenoord wil blijven: 'Als dat mijn rol is, is dat mijn rol'
3
   
21:16
21:16
Van Persie zaait twijfel over toekomst: 'Het is soms een struggle'
17
   
21:00
21:00
In beeld: Feyenoord viert feest met gouden KNVB Beker
0
   
20:45
20:45
AZ'ers gekraakt: 'Midtsjö onherkenbaar, Weghorst echt heel slecht…'
22
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties