Oud-Ajacied: 'Als je geen zin hebt, kom dan niet en ga thuis zitten fluiten'
Maandag, 16 april 2018 om 23:45

Ajax wist afgelopen zondag niet te voorkomen dat PSV de landstitel greep. De ploeg van trainer Erik ten Hag werd met 3-0 afgedroogd in het Philips Stadion. Bij terugkomst in Amsterdam werd de spelersbus opgewacht bij de Johan Cruijff ArenA door boze supporters. Daarbij werd Ajacied Hakim Ziyech geduwd door een supporter en dat is tegen het zere been van oud-voetballer Andy van der Meyde: "Ik heb gehoord dat er wat geduwd werd, maar ik heb niet gehoord dat er ook is geslagen of geschopt. Dat moeten ze ook niet doen, ze moeten van die spelers afblijven", klinkt het.

Ajax verloor door doelpunten van Gastón Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn. "Ik weet dat het moeilijk is, maar die jongens willen niet expres verliezen", aldus Van der Meyde tegenover Ajax Showtime. Het valt de oud-international dat de spelers van Ajax steeds vaker worden uitgefloten door de eigen supporters. "Het lijkt erop dat het dit seizoen erger is geworden. Als je geen zin hebt om te komen, kom dan niet en ga thuis zitten fluiten. Het uitfluiten is altijd wel gebeurd, maar het is nu wel heel erg. Er hangt een te negatieve sfeer in het stadion. Als je niet wil en je hebt een slechte zin, ga thuis de boel verzieken, maar niet in het stadion. Niemand wordt er beter van. Ze gaan er minder door voetballen. Misschien willen sommigen de bal niet eens meer."

Meer: Het Elftal v/d Week, in samenwerking met Opta: Weghorst zet nieuw record neer | Ongeïnspireerd Ajax wint in halflege ArenA; Dolberg maakt rentree

Van der Meyde was goed ziek van de nederlaag in Eindhoven. "Die wedstrijd was natuurlijk dramatisch. Dat was niet des Ajax", aldus de voormalig aanvaller van onder meer Ajax en Internazionale. "Ik had niet verwacht dat ze zo op hun flikker zouden krijgen. Je laat PSV toch geen kampioen worden tegen je eigen team in Eindhoven? Ja, het was wel echt een tik. Ik vond het wel erg en ik baal daar wel van, ja."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
PSV
 
Hakim Ziyech
 
Gast├│n Pereiro

>
Eredivisie
PSV
3
0
Ajax
Zondag, 15 april 2018 om 16:45
Meer nieuws
   
07:25
07:25
Reiziger geniet: 'Dat zegt veel over hem, we weten dat hij die kwaliteit bezit'
0
   
07:12
07:12
'PSV wacht gevolgen van samenwerking tussen Raiola en Lozano af'
1
   
07:00
07:00
Van der Sar baalt: 'Ontoelaatbaar gedrag van een individu, schande'
0
   
00:11
00:11
De Ligt spreekt zich uit over toekomst: 'Het ligt, denk ik, ook aan Ajax'
7
   
00:00
00:00
WK 2018 Panini verzamelalbum checklist: alle spelers, teams en specials
0
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties