Seedorf pakt door met Deportivo en nadert prestatie uit december 2015

Sevilla had in de eerste helft het meeste balbezit en kreeg diverse kansen om aan de leiding te gaan, maar Deportivo bleef overeind, had ook enkele mogelijkheden en haalde de rust zonder kleerscheuren. Bij Sevilla liet Carlos Fernández, spits van het jeugdteam, zich nadrukkelijk gelden, maar doelman Rubén Martinez was telkens bij de les. Pogingen van Guido Pizarro en Ever Banega resulteerden evenmin in een doelpunt voor de bezoekers.

Seedorf zag hoe Deportivo in de eerste 45 minuten ook op voorsprong had kunnen komen. David Soria keerde in de 28e minuut een inzet van Lucas Pérez en dat was een voorbode van de grootste kans voor de Galiciërs, enkele minuten later. Na een uitstekende voorzet vanaf links van Pérez schoot Adrián in een keer op doel, maar recht in de handen van Soria.

De krachtmeting in Riazor ging na de pauze op en neer, met kansen voor beide teams. Pedro Mosquera hielp vlak na rust een dot van een kans voor Deportivo om zeep, terwijl Rubén uitstekende reddingen in huis had op pogingen van Joaquin Correa en Sandro. In de 68e minuut kon Seedorf zijn ogen niet geloven. Oog in oog met Adrián voorkwam Soria de zekere 1-0, waarna hij ook indruk maakte met het keren van de rebound van Mosquera.

In de slotminuten liet Deportivo na om drie punten bij te schrijven. Oog in oog met Soria liet Pérez zich van de bal zetten en een minuut later mikte Celso Borges het leer op de paal. Pérez completeerde zijn ongelukkige wedstrijd in de 88e minuut door de bal over te schieten, terwijl hij beter had kunnen afleggen op Adrián. Deportivo, dat achttiende staat, heeft nu 27 punten, terwijl Levante, dat op de veilige zeventiende plek bivakkeert, vier punten meer heeft: 31. De club uit Valencia speelt donderdag in eigen huis tegen Málaga.