Cristiano Ronaldo redt met hakbal in slotfase punt voor Real Madrid

Zowel Real als Athletic kreeg in de beginfase een goede kans om te scoren: Cristiano Ronaldo kopte na een voorzet van Dani Carvajal tegen de lat en Keylor Navas redde met zijn voeten op een inzet van dichtbij. Na veertien minuten viel de 0-1: Iñaki Williams chipte de bal over de uitkomende Navas heen na een uitstekende steekpass van Iñigo Córdoba. De Koninklijke antwoordde met een goede kans voor Ronaldo, maar Kepa Arrizabalaga hield zijn doel schoon. Ook in het vervolg van de eerste helft slaagde de formatie van Zinédine Zidane er niet in om de gelijkmaker te forceren.

Raphaël Varane, Marcelo en Marco Asensio stuitten op Kepa en Karim Benzema mikte over. De thuisploeg zocht onder begeleiding van een fluitconcert de kleedkamer op en hoopte de achterstand na de pauze om te buigen. Real had echter moeite om tot uitgespeelde kansen te komen en mocht van geluk spreken dat het geen 0-2 werd: Williams kon niet afdrukken na een voorzet, een schot van Córdoba werd geblokt en Raúl García trof de lat. Zidane greep na 69 minuten in: Gareth Bale en Isco vervingen Benzema en Asensio.

Real kwam echter niet tot veel kansen meer en het geloof in een goed resultaat leek langzaamaan te verdwijnen. Toch werd een nederlaag nog voorkomen, want drie minuten voor tijd hakte Ronaldo van dichtbij binnen na een schot van Luka Modric. De Portugees maakte zijn 22e doelpunt in zijn laatste twaalf wedstrijden voor Real. Met Real Madrid kan CR7 zich nu richten op de eerste ontmoeting met Bayern München in de halve finale van de Champions League. Dat duel staat voor volgende week woensdag op het programma.