Atlético gaat onderuit in Anoeta en evenaart negatieve reeks uit februari 2013

Real Sociedad legde in een eerste helft met weinig kansen en veel strijd op het middenveld de basis voor de zege. Willian José profiteerde in de 27e minuut van een fout in de Madrileense defensie. Hij schoot een pass vanaf rechts hard via de linkerpaal achter Jan Oblak: 1-0. Atlético reageerde goed na de tegentreffer, maar de bezoekers slaagden er amper in om doelman Géronimo Rulli te verontrusten.

In de tweede helft maakte Atlético een veel betere indruk, maar een gelijkmaker bleef uit. In de laatste elf minuten trokken de Basken het duel naar zich toe. Na heerlijk voorbereidend werk van Willian José werkte Juanmi het leer op schitterende wijze over Oblak heen. De aanvaller nam in de extra tijd ook de 3-0 voor zijn rekening. Na een voorzet van links zorgde hij met een tegendraadse kopbal in de bovenhoek voor de eindstand.

Door de nederlaag bedraagt het gat tussen Atlético en Barcelona nu twaalf punten. De Catalanen, die dinsdag zelf averij opliepen bij Celta de Vigo (2-2), kunnen op 29 april kampioen worden in de uitwedstrijd tegen het Deportivo la Coruña van Clarence Seedorf. Nummer drie Real Madrid speelde woensdag met 1-1 gelijk tegen Athletic Club en staat nog maar drie punten achter op stadsgenoot Atlético.