Cristiano Ronaldo staat zaterdagavond tegenover smet in LaLiga-loopbaan
Vrijdag, 27 april 2018 om 15:24

Real Madrid wacht drie dagen na het eerste Champions League-duel met Bayern München een ontmoeting met Leganés, dat dit seizoen liefst elf van de zeventien uitduels in LaLiga verloor. Het team van Zinédine Zidane wil het competitieseizoen in ieder geval als tweede afsluiten en moet, met een duel minder in de benen, in ieder geval vier punten op Atlético Madrid goedmaken. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in het Santiago Bernabéu, zaterdagavond vanaf 18.30 uur.

O Real Madrid won alle drie de competitiewedstrijden tegen Leganés. In elk van deze duels was de Koninklijke minimaal drie keer trefzeker.

Meer: ‘Cristiano Ronaldo nog bozer na ‘bespottelijk’ aanbod Real Madrid’ | Ronaldo erkent aanpassing: 'Dat doe ik echt niet voor de foto's!'

O Real Madrid verloor echter de laatste ontmoeting met Leganés, in het Santiago Bernabéu. De ontmoeting in de Copa del Rey, op 24 januari, eindigde in 1-2.

O Real Madrid verloor niet één van de laatste zeven competitieduels: vijf overwinningen en twee remises. De ploeg van trainer Zinédine Zidane bleef dit seizoen niet één keer acht LaLiga-duels op rij ongeslagen.

O Real Madrid verloor niet één van de laatste elf Madrileense derby’s in LaLiga: acht overwinningen, drie remises. In slechts één van deze ontmoetingen kwamen de hoofdstedelingen niet tot scoren: in november 2017, tegen Atlético Madrid.

O Leganés daarentegen wacht nog altijd op de allereerste zege in een Madrileense derby op het allerhoogste niveau: drie remises en zes nederlagen in negen wedstrijden.

O Karim Benzema kwam in zijn laatste tien duels in LaLiga niet verder dan twee treffers. Deze kwamen bovendien vanaf elf meter tot stand. Dat zijn de enige strafschoppen die Benzema in competitieverband in zijn loopbaan namens Real Madrid nam.

O Leganés won niet één van de laatste dertien uitduels in LaLiga: drie remises en tien nederlagen. In acht van deze ontmoetingen kwamen los Pepineros niet tot scoren.

O Leganés is de enige club waar Cristiano Ronaldo in LaLiga tegen heeft gespeeld zónder te scoren.

O Cristiano Ronaldo was tot dusver dit seizoen goed voor 24 goals in LaLiga. In alle acht de voorgaande seizoenen met Real Madrid was hij minimaal 25 keer trefzeker.

O Javier Eraso was in alle drie van zijn visites aan het Santiago Bernabéu bij minimaal één doelpunt betrokken, twee met Athletic Club en een met Leganés, met twee treffers en twee assists.

 
LaLiga
 
Real Madrid
 
CD Leganes SAD Madrid
 
Cristiano Ronaldo
 
Karim Benzema

>
La Liga
Real Madrid
2
1
CD Leganes SAD Madrid
Zaterdag, 28 april 2018 om 18:30
Poll
Real Madrid - Leganés eindigt in een ...
zege voor Real Madrid
gelijkspel
zege voor Leganés
Meer OPTA Facts
   
20:30
20:30
Real Madrid kan zorgelijke statistiek van Jürgen Klopp in finales vergroten
33
   
19:15
19:15
Marseille moet op Payet vertrouwen om Spaanse hegemonie te doorbreken
5
   
17:30
17:30
Juventus kan zich tot kampioen kronen tegen graag geziene opponent
11
   
15:35
15:35
Recordploeg Manchester City kan als eerste ooit magische grens doorbreken
12
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties