Tweede keus Bayern wint ruim van nieuwe trainer; doek valt voor Köln

Bayern München - Eintracht Frankfurt 4-1
Bayern is al een aantal weken kampioen en het vizier in de hoofdstad van Beieren zal vooral gericht zijn op de return in de halve finales van de Champions League, nadat er woensdag in eigen huis met 1-2 werd verloren van Real Madrid. Jupp Heynckes stuurde zaterdagmiddag tegen Frankfurt een team in vol spelers die normaal gesproken niet in de basis staan, waaronder Sandro Wagner, Sebastian Rudy en Corentin Tolisso, het veld in en dat leidde tot een eerste helft waarin niet bijster veel gebeurde. Luka Jovic kreeg namens de bezoekers, waar Jetro Willems de negentig minuten volmaakte, een paar minuten voor rust de eerste grote kans, maar het was toch der Rekordmeister die op voorsprong kwam.

Wagner ontving de bal van Joshua Kimmich, behield het overzicht en legde af op de helemaal vrijstaande Niklas Dorsch voor de 1-0. Na de onderbreking bleef het tot een kwartier voor tijd rustig, voordat de bezoekers in de Allianz Arena toch nog op twee treffers werden getrakteerd. Wagner breidde eerst de voorsprong verder uit, waarna de ingevallen Sebastién Haller namens die Adler wat terug deed. In de absolute slotfase liep Bayern nog verder uit doordat Rafinha eerst de trekker overhaalde na een rush vanaf de middenlijn en de Braziliaan vervolgens ook de assist leverde bij de 4-1 van Niklas Süle.

SC Freiburg - 1. FC Köln 3-2
De thuisploeg ging met een minimale voorsprong de rust in en dat was verdiend. Na een voorzet van Mike Frantz vanaf links kopte Nils Petersen in de veertiende minuut de 1-0 achter Timo Horn. Het was aan de doelman te danken dat Freiburg negen minuten later niet op 2-0 kwam: hij keerde een strafschop van Christian Günter, na een charge van Marco Höger op Petersen. Na 52 minuten spelen verscheen alsnog de 2-0 op het scorebord: Dominic Maroh kopte de bal per ongeluk door richting Petersen, die Horn omspeelde en de bal in het doel werkte. Köln, dat moest winnen om degradatie af te wenden, kwam in de laatste zeven minuten via twee doelpunten van Leonardo Bittencourt nog op gelijke hoogte, maar in de extra tijd bepaalde invaller Lucas Höler de eindstand.

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 1-3
Al in de twaalfde minuut moest Riechedly Bazoer zijn entree maken, want Marcel Tisserand viel geblesseerd uit. Landgenoot Paul Verhaegh had een basisplaats en speelde een hoofdrol bij de 0-1 in minuut 43: een overtreding van de aanvoerder op Tatsuya Ito leidde tot een strafschop, die werd benut door Bobby Wood. In de blessuretijd werd het ook nog 0-2 via een kopbal van Lewis Holtby na een scherpe voorzet van Ito. Wolfsburg, zonder de zieke Jeffrey Bruma, keek bij rust dus al tegen een ruime achterstand aan. In het slot van de wedstrijd bracht Josip Brekalo de spanning nog terug met een harde, lage vrije trap van grote afstand. HSV bracht de marge desondanks terug tot twee. In de blessuretijd werd Luca Waldschmidt gevloerd en legde Filip Kostic aan vanaf elf meter. Hij miste, maar de rebound was een prooi voor Waldschmidt zelf.

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 1-1
De kraker tegen Borussia Mönchengladbach zag er al snel slecht uit voor Schalke, aangezien Nabil Bentaleb na twaalf minuten spelen moest inrukken met een rode kaart. Het duurde even voordat die Fohlen van deze situatie konden profiteren, maar na een dik halfuur was het toch raak: Thorgan Hazard vond Lars Stindl met een knappe steekbal, waarna de middenvelder aflegde op Raffael. Ondanks deze openingstreffer gingen de bezoekers echter niet met een voorsprong de rust in. Christoph Kramer ging namelijk vlak voor de onderbreking in de fout, waarna Daniel Caligiuri vanaf de strafschopstip gelijkmaakte. In de tweede helft waren er kansen voor beide ploegen en was het Mönchengladbach dat het dichtst bij was. Doordat een schot van Nico Elvedi op de lat eindigde werd er echter niet meer gescoord.

Hertha BSC - FC Augsburg 2-2
Het team van Pal Dardai, die Karim Rekik in de basis opstelde, maakte in de eerste tien minuten een goede indruk. Daarna nam het bezoek de regie van de wedstrijd over en betekende een van richting veranderd afstandsschot de verdiende ruststand. Michael Gregoritsch kreeg tijd en ruimte om vanaf 25 meter uit te halen, waarna de bal via Vladimir Darida achter Rune Jarstein belandde. Na rust trok Augsburg, met Jeffrey Gouweleeuw in de basis, het duel naar zich toe. Sergio Cordova stond twee minuten in het veld toen hij een bal van Caiuby ontving en het leer met effect in de verste hoek mikte: 0-2. Hertha sloeg in de laatste zes minuten toch nog tweemaal toe. Vedad Ibisevic verzilverde een elfmetertrap, na een charge op David Selke, en laatstgenoemde tekende voor de 2-2.