Wat gaat Ajax eigenlijk missen als Hakim Ziyech weg is?
Zondag, 6 mei 2018 om 13:42

Hakim Ziyech is misschien wel de meest besproken voetballer van dit Eredivisie-seizoen. De spelmaker van Ajax valt op door zijn soms geniale ingevingen waarmee hij medespelers bijna niet te missen kansen biedt, maar zijn houding en vele balverlies konden rekenen op kritiek.

Analyse op basis van statistieken van en door Opta.

Meer: ‘Barcelona stelt komst De Jong mede door blessure uit tot volgende zomer’ | ‘Ziyech krijgt er door belangstelling van Portugese grootmacht optie bij’

Toch werd de nummer tien afgelopen zondag uitgeroepen tot de speler van het seizoen bij de Amsterdammers. Dat Ziyech zijn laatste wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA heeft gespeeld is zo goed als zeker, maar wat gaat Ajax eigenlijk missen?

Sinds zijn Eredivisiedebuut op 12 augustus 2012 is hij de enige speler die direct betrokken was bij meer dan honderd competitietreffers: hij kwam 57 keer tot scoren en gaf 61 assists.

Niet alleen is Ziyech de speler die dit seizoen de meeste kansen creëert voor zijn ploeggenoten, ook schoot hij het vaakst (162 keer), veroverde hij het vaakst het balbezit (280 keer) en dribbelde hij vaker dan iedere andere veldspeler dit Eredivisie-seizoen (215 keer).

Daarmee laat de middenvelder zien dat hij niet alleen aanvallend productief is, maar ook in verdedigend opzicht zijn mannetje staat. Zondag vertoont Ziyech tegen Excelsior waarschijnlijk voor het laatst zijn kunsten in de Eredivisie, daarna wacht het WK en wie weet wat nog meer.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Hakim Ziyech

>
Eredivisie
Excelsior
1
2
Ajax
Zondag, 6 mei 2018 om 14:30
Meer OPTA Facts
   
20:30
20:30
Real Madrid kan zorgelijke statistiek van Jürgen Klopp in finales vergroten
33
   
19:15
19:15
Marseille moet op Payet vertrouwen om Spaanse hegemonie te doorbreken
5
   
17:30
17:30
Juventus kan zich tot kampioen kronen tegen graag geziene opponent
11
   
15:35
15:35
Recordploeg Manchester City kan als eerste ooit magische grens doorbreken
12
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties