Tweede PL-degradant blijft uit na surreële ontsnapping tegen Spurs

West Bromwich Albion - Tottenham Hotspur 1-0
West Bromwich stond voor een bijzonder ondankbare taak. De club uit de West Midlands wist dat het alleen bij een overwinning degradatie nog kon afwenden en stond ook nog eens tegenover het op Liverpool en Manchester United jagende Tottenham Hotspur. Toch verweerde de thuisploeg zich zeer kranig. The Spurs hadden lastig lastig op The Hawthorns en ontsnapten op slag van rust zelfs aan een achterstand. Jay Rodriguez dacht juichend weg te kunnen lopen, maar zijn inzet werd op de doellijn toch nog gekeerd door Toby Alderweireld. Aan de overzijde had Harry Kane Ben Foster in de eerste helft tot een redding gedwongen. Tottenham had het duel aanvankelijk ook na de onderbreking onder controle, maar moest toezien hoe West Bromwich in de slotfase verder opstoomde richting het doel van Hugo Lloris. De Franse keeper redde eerst nog wel op een mislukte verdedigende actie van Kane, maar moest in de tweede minuut van de blessuretijd uiteindelijk toch nog capituleren na een scrimmage voor zijn doel. Jake Livermore leek na een hoekschop het laatste zetje te geven.

Bournemouth - Swansea City 1-0
Swansea City hoopte op Dean Court een van zijn laatste strohalmen te grijpen in de strijd tegen degradatie, maar de formatie van manager Carlos Carvalhal kreeg op slag van rust een flinke tegenvaller te verwerken. Ryan Fraser werd op de rand van het strafschopgebied vrijgespeeld door Andrew Surman en verschalkte doelman Lukasz Fabianski vervolgens met een verwoestende uithaal: 1-0. Bij Bournemouth kon Nathan Aké als gewoonlijk rekenen op een basisplaats, terwijl namens de bezoekers Mike van der Hoorn aan de aftrap verscheen. Laatstgenoemde moest achttien minuten voor tijd plaatsmaken voor Andy King, terwijl even later ook ex-PSV'er Luciano Narsingh de gelederen kwam versterken bij Swansea City. De club uit Wales wist echter geen verandering meer aan te brengen in de stand, waardoor het later dit weekeinde op de ranglijst gepasseerd dreigt te worden door nummer achttien Southampton.

Leicester City - West Ham United 0-2
Beide clubs wachtten al sinds 31 maart op een overwinning en voor West Ham kwam die er eindelijk. The Hammers verdeelden de doelpunten eerlijk over beide helften: voor rust bracht Internazionale-huurling João Mário de bezoekers op voorsprong en na de onderbreking bepaalde Mark Noble de eindstand. Het doelpunt van Mário volgde op een sterke fase van West Ham, waarin Marko Arnautovic bijvoorbeeld de lat trof. Het door blessures getroffen Leicester kon er weinig tegenover stellen en bleef ook na rust onmachtig. Een prachtige volley van Noble zeilde binnen via de binnenkant van de paal: 0-2.

Watford - Newcastle United 2-1
Na 45 minuten leidde Watford met 2-0, maar daar mocht Newcastle zich nog gelukkig mee prijzen. The Hornets domineerden voor eigen publiek en kwamen tot scoren via Roberto Pereyra en Andre Grey. Eerstgenoemde was al trefzeker in de tweede minuut, na voorbereidend werk van Abdoulaye Doucouré. De 2-0 viel in minuut 28. Het was voor Grey een koud kunstje om bij de tweede paal raak te koppen, nadat doelman Martin Dúbravka mistastte na een voorzet vanaf de linkerflank. Diezelfde Dúbravka onderscheidde zich vervolgens wel door een penalty van Deeney te pareren en enkele andere knappe reddingen te leveren. Na rust kwam Newcastle terug in de wedstrijd dankzij Ayoze Pérez, maar het bleef bij 2-1.