City verzuimt PL-records te verbreken in doelpuntloze remise tegen laagvlieger

Huddersfield Town, waar Terence Kongolo negentig minuten meespeelde, is nog niet helemaal vrij van degradatiezorgen en had vooraf een voorsprong van twee punten op Swansea City, dat momenteel de achttiende plaats bezet. Het Etihad Stadium is dit seizoen echter een haast onneembare vesting, want Manchester City verloor dit seizoen pas één competitiewedstrijd in eigen huis. De ongenaakbare ploeg van manager Josep Guardiola is al enkele weken kampioen van Engeland en breekt dit seizoen de nodige records in de geschiedenis van de Premier League.

Vanaf het begin bleek dat er weinig op het spel stond voor Manchester City. The Citizens creëerden weliswaar kansen via David Silva en Kevin De Bruyne, maar mochten in de eerste dertig minuten van geluk spreken dat Huddersfield Town niet wist te scoren. Florent Hadergjonaj, Alex Pritchard en Chris Loewe hadden the Terriers in de eerste helft op voorsprong kunnen brengen. In een weinig enerverende tweede helft probeerde Manchester City de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar gaf men ook de nodige kansen weg.

Via Leroy Sané en Ilkay Gündogan had Manchester City de voorsprong kunnen grijpen, maar men zag Pritchard en Scott Malone ook gevaarlijk worden voor de bezoekers. Huddersfield Town hield, met invaller Rajiv van La Parra ook in het veld, de kampioen van Engeland uiteindelijk op een 0-0 gelijkspel. Voor Manchester City, dat zondag de Premier League-trofee in ontvangst nam, staan nu nog twee uitwedstrijden op het programma: tegen Brighton & Hove Albion en Southampton.