Dost: 'Voetbal is voor mij niets meer waard als je zoiets meemaakt'
Woensdag, 16 mei 2018 om 22:13

Bas Dost, zijn teamgenoten en leden van de technische staf van Sporting Portugal werden dinsdag op het trainingscomplex aangevallen door ongeveer vijftig hooligans. De fans kwamen verhaal halen na een teleurstellend verlopen seizoen, werden fysiek en Dost liep een flinke hoofdwond op. De spits lijkt niet van plan te zijn om komende zondag de bekerfinale te spelen tegen Aves.

"Voetbal is voor mij niets meer waard als je zoiets meemaakt", aldus de voormalig international van het Nederlands elftal in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Heel Sporting huilt. Dit is de zwartste dag in de historie van de club. Je verwacht niet dat dit mogelijk is. Ik word er stil van." Dost is herstellende, maar heeft nog wel ‘knallende koppijn’.

Meer: Agent Bas Dost hekelt aanval: ‘Dan moeten we andere oplossingen zoeken’ | ‘Dost en collega’s laten contracten mogelijk verscheuren na aanval’

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Woensdag werden er al 23 hooligans aangehouden vanwege de bestorming en zij worden waarschijnlijk zwaar bestraft. Sporting nam in een verklaring reeds afstand van het gedrag van een deel van de fans: "Sporting keurt de gebeurtenissen op het trainingscomplex vanmiddag ten zeerste af."

"Wij kunnen op geen elke wijze begrip opbrengen voor de daden van vandalisme en agressie richting de spelers, de coaches en het andere personeel. Dit is niet Sporting en Sporting kan niet zo zijn. Wij zullen alle maatregelen treffen om de juiste straf te bewerkstelligen voor de mensen die zo betreurenswaardig hebben gehandeld."

 
Meer video's
 
Taça de Portugal
 
Sporting Portugal
 
Bas Dost

>
Taça de Portugal
Desportivo Aves
2
1
Sporting Portugal
Zondag, 20 mei 2018 om 18:15
Meer nieuws
   
11:47
11:47
'De Ligt prijkt samen met Hateboer op uitgebreide verlanglijst in Bundesliga'
3
   
11:35
11:35
Kuyt: 'Ik zou achteraf ook niet willen dat ze hem zo doorlaten'
24
   
11:21
11:21
De Vrij bevestigt transfer naar Internazionale: 'Heb er veel zin in'
18
   
11:06
11:06
WK-droom smaakmaker Nigeria spat uiteen: 'Iedereen is aangeslagen'
4
   
10:50
10:50
'Manchester United reserveert 222 miljoen euro voor Bale'
22
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties