Spanning stijgt bij Almere City: 'Hij is een ervaringsdeskundige'
Donderdag, 17 mei 2018 om 08:40

Almere City hoopt donderdagavond een eerste stap te zetten naar de Eredivisie. De club uit Flevoland neemt het in het eigen Yanmar Stadion op tegen De Graafschap en komende zondag wordt de return in De Vijverberg afgewerkt. Trainer Jack de Gier wil niet te ver vooruitkijken en focust zich eerst op het komende tweeluik.

"Wij zijn helemaal nog niet bezig met de Eredivisie, we willen de finale winnen. Voetballers willen finales winnen. Als het echt zover komt, gaan we maandag over de Eredivisie nadenken", aldus De Gier in een interview met het Algemeen Dagblad.

Almere, dat in de reguliere competitie op de negende plaats eindigde, treedt tegen De Graafschap aan met onder anderen Sherjill MacDonald. De 33-jarige spits speelde in vijf verschillende landen voor twaalf clubs en kan nu voor het eerst in de Eredivisie gaan spelen. De voormalig jeugdinternational noemt de finale in De Telegraaf ‘een leuke kans’.

"We zijn een jonge club en elke club is ooit ergens begonnen. Dan gaan ze maar verbouwen. Ik ben ervan overtuigd dat er potentie in deze club zit", aldus de Amsterdammer. "Sherjill is gepromoveerd met Heracles Almelo en Sparta Rotterdam en dus is hij een ervaringsdeskundige. Dat is belangrijk voor de groep. Hij weet wat er allemaal op de jongens afkomt. Die ervaring straalt hij uit", voegt De Gier er in de krant aan toe.

 
Nacompetitie
 
Almere City
 
Sherjill MacDonald
 
Jack de Gier

>
Play-offs 1/2
Almere City
1
1
De Graafschap
Donderdag, 17 mei 2018 om 20:45
Poll
Wat verwacht jij van Almere City - De Graafschap?
Winst Almere City
Winst De Graafschap
Gelijkspel
Meer nieuws
   
11:47
11:47
'De Ligt prijkt samen met Hateboer op uitgebreide verlanglijst in Bundesliga'
2
   
11:35
11:35
Kuyt: 'Ik zou achteraf ook niet willen dat ze hem zo doorlaten'
24
   
11:21
11:21
De Vrij bevestigt transfer naar Internazionale: 'Heb er veel zin in'
18
   
11:06
11:06
WK-droom smaakmaker Nigeria spat uiteen: 'Iedereen is aangeslagen'
4
   
10:50
10:50
'Manchester United reserveert 222 miljoen euro voor Bale'
22
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties