Almere City geeft tegen De Graafschap voorsprong weg na bizarre slotfase

De Graafschap had zich over twee wedstrijden geplaatst voor de finale ten koste van Telstar, terwijl Almere City vriend en vijand verrastte door Roda JC uit de Eredivisie te knikkeren. Almere maakte voor eigen publiek in een uitverkocht huis een uitstekende indruk tegen de bezoekers uit Doetinchem. De Graafschap was in de openingfase de bovenliggende partij en zag een schot van Tarik Tissoudali naast gaan. Almere City was ook eenmaal dreigend met een schot van buiten de zestien. Leeroy Owusu zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Filip Bednarek.

In de tweede helft kwam de wedstrijd wat meer los en gooide Almere City het schroom van zich af. Stevige overtredingen van beide kanten gaven aan dat er veel op het spel stond. De Graafschap was twintig minuten voor tijd dicht bij de openingstreffer toen Youssef El Jebli met een kopbal de paal raakte. Daarna zette Almere City meer druk en kwam het vijf minuten voor tijd op voorsprong via Van der Water. Hij leek zijn ploeg naar een uitstekende uitgangspositie te schieten voor de return in Doetinchem, maar in blessuretijd kreeg Almere City alsnog een tegentreffer te verwerken.

Aanvoerder Tom Overtoom hield een inzet van De Graafschap met zijn arm uit het doel. Scheidsrechter Kevin Blom kon niets anders doen dan de middenvelder met rood van het veld te sturen en een strafschop aan de bezoekers toe te kennen. Fabian Serrarens maakte geen fout vanaf elf meter en tekende voor de 1-1. De return op De Vijverberg volgt aanstaande zondag.