Real Madrid laat op laatste speeldag punten glippen met Zidane op doel

In de eerste tien minuten hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Enes Ünal verschalkte bijna Zidane met een goed schot, terwijl Andrés Fernández aan de andere kant van het veld een prima inzet van Sergio Ramos tot corner moest verwerken. Een doelpunt van Bale verstoorde het evenwicht: Villarreal stond niet goed op te letten na een snelle vrije trap, waarna de Welshman van de onachtzaamheid gebruikmaakte.

Real Madrid controleerde de wedstrijd na de 0-1, al kwam men in de 29e minuut goed weg toen een inzet van Pablo Fornals net naast ging. Twee minuten later verdubbelde het team van Zidane de voordelige marge. Marcelo ontving op links een heerlijke pass en verzond een dito pass met de buitenkant van zijn voet richting Ronaldo. De Portugees knikte van dichtbij zijn 450e doelpunt als Merengue tegen de touwen, in zijn 437e duel.

Villarreal maakte in de tweede helft jacht op een aansluitingstreffer, maar het zat de Oost-Spanjaarden niet mee. Zidane keerde op uitstekende wijze een dito vrije trap van Sansone en in de 66e minuut haalde Ramos een kopbal van Ünal van de lijn. Luttele minuten later verscheen de 1-2 alsnog op het scorebord: invaller Roger Martinez liet Zidane kansloos met een goed schot in de bovenhoek. Vijf minuten voor tijd sloeg de thuisploeg wéér toe. Samu Castillejo stond door toedoen van Marcelo niet buitenspel na een steekpass, ontdeed zich van de slecht uitkomende Zidane en schoof de 2-2 binnen.