Hattrickheld Depay schiet Lyon met briljante vrije trap Champions League in

Olympique Lyon - OGC Nice 3-2
Met Depay in de basis zocht Lyon naar een overwinning, om zich zo te verzekeren van Champions League-voetbal. Het begin van de wedstrijd leek echter catastrofaal voor de thuisploeg, want Nice greep de leiding via Alassane Pléa. De aanvaller werd gelanceerd door een vlijmscherpe steekpass van Mario Balotelli, stormde af op doel en maakte oog in oog met keeper Mathieu Gorgelin geen fout. Dankzij een dubbelslag van Depay wist Lyon de wedstrijd toch te kantelen. De Nederlander was vlak na de onderbreking trefzeker na goed voorbereidend werk van Nabil Fekir. Daarna verraste Depay iedereen door een vrije trap laag onder de muur in de linkerhoek te mikken: 2-1. Met een stiftje completeerde hij zijn hattrick, waarna het slotakkoord vlak voor tijd kwam van Pléa.

Caen - Paris Saint-Germain 0-0
Na twee remises en een nederlaag wilde PSG de laatste wedstrijd van het seizoen aangrijpen om toch nog met een goed resultaat te eindigen. Caen had echter nog veel meer om voor te spelen: bij een nederlaag tegen PSG en een zege van Toulouse op Guingamp zou de club de nacompetitie in moeten. De thuisploeg ging dan ook goed van start en schudde PSG wakker toen een voorzet van Adama Mbengue op de lat belandde. Aan de overzijde liet Christopher Nkunku van PSG een goede kans op het openingsdoelpunt onbenut. Beide ploegen toonden aanvallende intenties en het spel bleef op en neer golven. Desondanks werd in de eerste helft niet meer gescoord. Na rust waren er juist weinig mogelijkheden; de ploegen waren slordig in de opbouw en pakten beide een punt. Voor Caen was dat een fantastisch resultaat, want de club blijft in de Ligue 1.

Olympique Marseille - Amiens 2-1
Door het verliezen van de Europa League-finale wist Marseille zich deze week niet te verzekeren van deelname aan de Champions League in het volgende seizoen. Er was echter nog een kans op een startbewijs: l'OM moest zelf winnen van Amiens en hoopte tegelijkertijd op puntenverlies van Lyon tegen Nice. Zelf deed Marseille wat het moest doen; binnen achttien minuten stond het 2-0 door een pegel van Morgan Sanson een rebound van Konstantinos Mitroglou. Amiens vond wel gauw de aansluiting: Moussa Konaté benutte een één-op-één-situatie. Na rust kreeg Thomas Monconduit van Amiens een directe rode kaart en kon Marseille het duel uitspelen. Omdat Lyon toch nog won, was de zege echter weinig waard.

Troyes - AS Monaco 0-3
Troyes, de nummer negentien van de Ligue 1, moest winnen en hopen op een nederlaag van Toulouse om directe degradatie af te wenden. Halverwege de eerste helft nam Monaco echter afstand van de nummer negentien. Rony Lopes was trefzeker uit een rebound, nadat een inzet van Youri Tielemans werd gepareerd door keeper Erwin Zelazny. Negentien minuten voor het laatste fluitsignaal kwam Lopes opnieuw tot scoren: van buiten het strafschopgebied kreeg hij de bal in de verre rechterhoek. Invaller Jordi Mboula bepaalde in de blessuretijd de eindstand. Monaco had bij een nederlaag nog een plek kunnen dalen, maar eindigt het seizoen als tweede. Voor Troyes viel het doek: men keert na een seizoen weer terug naar de Ligue 1.