Amrabat kent kracht van Iran: 'Hij is een van hun betere spelers'
Woensdag, 13 juni 2018 om 07:42

Nordin Amrabat maakt vrijdag waarschijnlijk zijn debuut op het WK. De aanvaller, die af en toe als vleugelverdediger wordt gebruikt, komt over twee dagen namens de Marokkaanse ploeg in actie tegen Iran en zegt in een interview met De Telegraaf dat hij hier ‘lang naartoe heeft geleefd’.

De 31-jarige Amrabat, die dit seizoen door Watford werd verhuurd aan Leganés, weet dat het eerste duel met Iran gezien de sterkte van de ploegen van Portugal en Spanje ‘heel belangrijk’ is: "Win je die, dan doe je volop mee. Mochten we verliezen, dan komt er nog meer druk op Portugal - Marokko en Spanje - Marokko. Dat betekent echter niet dat we onze koffers al pakken. Ook tegen dat soort landen hebben we altijd een kans."

Meer: Marokko moet verder na debacle in extra tijd: ‘Het ergste wat ons kon overkomen’

De doelstelling is om de groepsfase te overleven. Als Marokko al in de eerste ronde strandt, dan zou dat volgens Amrabat een ‘teleurstelling’ zijn. De 41-voudig international heeft echter vertrouwen in een ‘bijzonder toernooi’ en voelt zich gesterkt door de gedachte dat het team van bondscoach Hervé Renard al een jaar geen wedstrijd meer heeft verloren.

Tegen Iran komt Amrabat te staan tegen onder anderen Alireza Jahanbakhsh, de topscorer van de Eredivisie: "Hij is een goede speler en het afgelopen seizoen een beetje omgeturnd van klassieke buitenspeler tot iemand met een vrije rol. Hij duikt op achter de spits, gaat diep, komt naar binnen en is waarschijnlijk een van de betere spelers van Iran", weet Amrabat. De wedstrijd gaat vrijdag om 17.00 uur van start in Sint-Petersburg.

 
Wereldkampioenschappen
 
Marokko
 
Iran
 
Nordin Amrabat

>
World Cup
Marokko
0
1
Iran
Vrijdag, 15 juni 2018 om 17:00
Meer nieuws
   
14:33
14:33
Sushibezorger klimt op uit zevende divisie en schittert tegen Engeland
5
   
14:21
14:21
Ajax moet in Champions League afrekenen met Sturm Graz
50
   
14:11
14:11
'Eerlijk, als ik gefocust ben, zou ik niet onderdoen voor Jordi Alba'
11
   
14:00
14:00
In de wandelgangen: Kroatisch doelwit van Bayern München kost 50 miljoen
5
   
13:42
13:42
Update: Jans over gerucht Van Weert: 'Geen klinkklare onzin'
32
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties