Van Hanegem kijkt uit naar WK: 'Laten we hopen dat die jongen lekker speelt'
Donderdag, 14 juni 2018 om 07:26

Willem van Hanegem is blij dat het WK in Rusland vandaag ‘eindelijk’ van start gaat. De oud-voetballer is bijvoorbeeld heel erg benieuwd naar Egypte en niet alleen vanwege de aanwezigheid van Mohamed Salah. Ook gaat zijn interesse uit naar Marokko, dat vrijdag in Sint-Petersburg de eerste groepswedstrijd tegen Iran afwerkt.

"Ik snap de discussie in ons land of we ze succes moeten gunnen, totaal niet", vertelt Van Hanegem donderdag in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Waarom zouden we die spelers geen mooi toernooi wensen? Ja, dan gaan de supporters hier de straat op en ze springen in fonteinen. Nou en? Als ze niks slopen, vind ik het prima."

Meer: Wie zijn de grootste kanshebbers op het WK volgens de statistieken? | ‘Ziyech kan niet meer stuk, het volk heeft hem in het hart gesloten’

"En als we diezelfde beelden zien vanuit Argentinië of Peru, dan vinden we het opeens heerlijk gepassioneerd." Veel aandacht zal uitgaan naar Hakim Ziyech, de spelmaker van Ajax. "Moet die jongen Iran, Portugal en Spanje overhoop spelen? Onzin. Hij speelt hangend op rechts, net als bij FC Twente en zoals in zijn eerste weken bij Ajax. Dat vult hij prima in, zag ik tegen Oekraïne en Slowakije", stelt Van Hanegem.

"Laten we hopen dat die jongen lekker speelt. Is ook goed voor de Eredivisie, denk ik. Nemen ze ons misschien nog een beetje serieus." Van Hanegem schat Frankrijk en Spanje overigens net zo hoog in als Brazilië en denkt niet dat Argentinië het toernooi wint.

 
Wereldkampioenschappen
 
Marokko
 
Hakim Ziyech
 
Willem van Hanegem

>
World Cup
Marokko
0
1
Iran
Vrijdag, 15 juni 2018 om 17:00
Meer nieuws
   
08:15
08:15
In beeld: de dertig meest waardevolle non-internationals ter wereld
0
   
07:51
07:51
'El Tigre' speelt 'finale' in tweede WK-duel ooit: 'Het wordt een gevecht'
4
   
07:39
07:39
Labyad: 'De concurrentiestrijd met Tadic en Ziyech is alleen maar leuk'
1
   
07:27
07:27
Dolberg reageert: 'Ik vind om eerlijk te zijn dat ik het nu ook niet verdien'
2
   
07:14
07:14
FIFA stelt onderzoek in naar uitspraken: 'Ik zou hem naar Den Haag sturen'
6
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties