Laatste discussies op het voetbalnieuws
 
11 december om 10:13
Ik snap het probleem niet. Kerel heeft de bal panklaar gelegd voor City. Dat krijgt ook niet iedereen voor elkaar. Even serieus: waarom verwacht men dat deze spits iedere wedstrijd moet scoren? Dan had je in de oude MSN of Ronaldo moeten investeren en niet in Lukaku. Of gewoon Rashford op die positie zetten want dat joch zou dat wel kunnen.
 
11 december om 10:06
Neem gelijk de keepper mee, want dat is ook drama.

Jammer, ik had wel willen zien wat Bosz had kunnen bereiken met een goede selectie
 
11 december om 10:01
Volgens mij mag je voorafgaande de wedstrijd nog helemaal geen rode kaart geven. Pas als er is gefloten voor begin van de wedstrijd, en tot een bepaalde tijd na afloop van de wedstrijd kan er rood gegeven worden als ik het goed heb. Vind dit dan best vreemde actie van Kuipers.
 
11 december om 09:48
Ik vraag me af of het ook 'gogme' genoemd zou worden als Blom hem zijn verdiende kaarten had gegeven. Of was het dan misschien 'dom' geweest?
 
11 december om 09:48
Weet je wat ik echt heel bijzonder vind. Dat is de korte termijn denkvermogen van mensen. Toen Neres werd gehaald begon eerst iedereen over de transfersom. Vervolgens over zijn doelpunten wat echt helemaal nergens op slaat. Dit seizoen heeft hij 7 goals gemaakt en 7 assist. Dat is gewoon echt een schitterende statistiek bij 14 gespeelde Eredivisie wedstrijden. Je ziet ook dat hij steeds beter draait. Het is ook een beetje wennen voor zo jongen in Nederland.

Over Ziyech gesproken gister speelde hij echt goed. Maar dit moet hij vasthouden en niet heel wisselvallig laten zien.
 
11 december om 09:46
Ideale aanvallend ingestelde LB voor Ajax... Helaas maatje te groot qua salaris, maar niet geschoten is altijd mis!
 
11 december om 09:45
Lukaku bewijst meer en meer wat ik al jaren zeg. Hij is een spits voor een subtop team. Niet voor een topteam!!!! Hij vind van zichzelf wel, hij vind zichzelf al top, maar hij is het niet. En zolang hij geen zelfkennis gaat hebben, zal hij het nooit worden! Als dit de spits is die voor onze Rode Duivels op het WK de goals moet gaan maken, dan hou ik mijn hard vast!
 
11 december om 09:44
Gaat iemand nog credits aan keizer geven? Natuurlijk niet want de man kan uiteraard alleen maar alles verkeerd doen. Persoonlijk vind ik keizer zich knap staande houden. Met amper verdedigers en ajax onwaardige verdedigende talenten op de bank. Ook hij had tegen twente liever met 4 man achterop gespeeld. Gister die zeefuik weer zien invallen. Je houdt je hart vast, geen flauw benul waar hij moet lopen
 
11 december om 09:41
Beste 020ers, Pierre heeft gewoon gelijk. Die Veltman had zomaar een strafschop tegen kunnen krijgen met die walgelijke actie in de rug van De Jong. Hoe zo slim? Dat soort dingen doen ze dus niet in Italie en Engeland in de 16.
Ik vind Veltman een zwaar overschatte speler, gefrustreerd en onmachtig. Rijp voor de psycholoog.
Wees blij dat de leiding hem in de rust tot kalmte heeft gemaand.
Gaan eens na hoeveel achterlijke dingen hij al op zijn naam heeft. Geen wonder dat er geen club is die hem koopt. Wat een sukkel.
 
11 december om 09:35
Ik vind het wel een beetje sneu voor die gast. Tuurlijk er is veel betaald en daarom wordt er ook wat verwacht, maar die laatste kans is gewoon heel goed gepakt door Ederson. Die me dit seizoen zoiezo al positief heeft verrast. Hij had niet veel te doen, maar toen het moest was hij er wel.

Verder denk ik dat Lukaku een paar wedstrijden vanaf de bank moet komen en de voorkeur naar Rashford of Zlatan mag gaan in de punt.
 
11 december om 09:31
Lukaku is een goede spits maar geen topspits, hij verprutst vaak teveel kansen om top te zijn. Ik denk dat Mourinho de komende weken moet starten met Rashford.
 
11 december om 09:21
Ach wie gisteren het journaal de interviews op schiphol met buitenlanders zag, moeten denken: "waar in godsnaam hebben we het over, 5 á 10 cm sneeuw en in Nederland is er een ramp scenario".
In Noorwegen, Zweden, Bayern en Oostenrijk (mensen die geinterviewd waren uit de landen/streek) snappen er niets van.
Daar ligt/valt meer als het dubbele als hier maar gaat alles gewoon door.
Niet alleen het voetbal maar ook de treinen, vliegtuigen en het normale leven.
Hier is altijd gezeik.
Als het niet sneeuwd dan waait het te hard, of er valt te veel regen of er liggen weer een paar bladeren of takken op het spoor.
In wat voor verwend land leven we eigenlijk? In watjesland?
 
11 december om 09:16
Hieruit blijkt wat ik al lang gezien heb: Neres is de beste speler van de eredivisie. Nu al de meest waardevolle, terwijl hij een aantal wedstrijden niet gespeeld heeft.
 
11 december om 09:16
Buiten het feit dat ik Marcel Keizer deze overwinning gunde, ben ik van mening dat hij niet de juiste man is voor Ajax. Ik denk dat hij de ajacieden op een of andere manier niet kan motiveren.

Tegen PSV en Feyenoord hoef je Ajax niet te motiveren en zie je dat ze echt vechten voor de overwinning. Speelt Ajax tegen kleine ploegen, zie je haast geen mentaliteit of strijd. Je ziet dan ook dat Ajax het ontzettend moeilijk heeft en al vaak punten heeft laten liggen.

We moeten weer een trainer hebben die Ajax tegen alle tegenstanders beter kan motiveren dan er nu gebeurt.
 
11 december om 09:16
Het is te schrijnend voor woorden dat de scheidsrechter de laatste in het stadion was die doorhad dat er niet gespeeld kon worden, om zich vervolgens te verschuilen achter "het protocol". En dan zo reageren als iemand daar kritiek op heeft. Dat is Kuipers zoals we hem kennen: de grootste regeltjesfetisjist van Nederland. Als je hem dan ook nog hoort zeggen dat hij niet verantwoordelijk is voor de aanwezigheid en veiligheid van de supporters, dan vraag je je af hoe hoog de ivoren toren in de Zeister bossen wel niet is.
 
11 december om 09:08
Hij speelde gewoon fantastisch, ik snap de kritiek niet helemaal.....
Waar Guardado bijv. werd geroemd om t feit dat hij op en over t randje speelt tijdens de topper (waar hij twee man vies blesseerde), wordt Veltman voor een beetje provoceren bekritiseerd?

Tuurlijk, meneer moet zich niet zo aanstellen bij tijd en wijle, maar dat is een algemeen in het voetbal, dat kan je niet hem alleen aanrekenen. Dan kan je kritiek leveren op nog 6 andere spelers deze wedstrijd en dat gebeurt niet.
 
11 december om 09:04
Ik vond het vooral onbegrijpelijk van Psv, wetende dat Ajax achterin zeer verzwakt is. In plaats van dat je daar gebruik van gaat maken, parkeer je de bus voor het doel en schiet je elke bal blind naarvoren. Nu zeg ik niet dat je vol op de aanval moet spelen. Dat is ook de stijl van PSV niet, maar er zat natuurlijk veel meer in voor PSV als ze toch wat meer druk op de achterste linie van Ajax hadden gezet.
 
007
11 december om 09:03
Mijn god, wat is dit voor onzin. Wat mij überhaupt interesseert is wanneer mag een scheidsrechter rood geven? Als men in de tunnel op de vuist gaat dan snap ik het, maar dit lijkt me echt mierenneuken van Kuipers.
 
11 december om 09:01
Wat een onsportieve speler is Veltman toch! Hij had 2 keer rood kunnen krijgen gister. Ik ben een voorstander van hard spel, maar wel met het doel de bal te spelen/veroveren. Ellebogenwerk hoort daar zeker niet bij.

Natuurlijk heeft Ajax meer dan verdiend gewonnen, maar de wedstrijd had ook heel anders kunnen lopen als zowel Veltman als Schone (overduidelijk natrappen) in de eerste helft al rood hadden gekregen!
 
11 december om 08:57
Te gek voor woorden, De Knvb heeft zich weer eens van haar allerslechtste kant laten zien. Niet goed te praten. De hockeybond, zelfs wedstrijden die in hallen worden gespeeld zijn afgelast.

Knvb slaat alles in de wind, onnodig mensen de weg opsturen, tal van aanrijdingen, extra politie, wegenwacht en door de aanrijdingen extra ziekenhuispersoneel, doktersposten en apothekersassistenten de weg opsturen om de mensen die letsel hebben opgelopen te helpen.

Knvb denkt alleen aan zich zelf, bah!
 
11 december om 08:57
Ik hoop dat ze bij het herplannen van de wedstrijd ook meteen een andere scheidsrechter aanstellen. Deze man is een drama voor Feyenoord. Of Wouters dan wel of niet op de bank zit .... lekker belangrijk.
 
11 december om 08:55
Donny is geen echte doelpuntenmachine, maar een uiterst nuttige speler op het middenveld. Hij zou nog veel meer box-to-box moeten.

Zijn doelpunt van gisteren met links was wel heel mooi. In zulke wedstrijden moet je niet terug kappen naar je veilige been. Heel knap in ieder geval !

Lekker doorontwikkelen en zorgen dat je bij de beste 16 van Oranje zit. Van Ginkel laat hij dan achter zich !
 
007
11 december om 08:55
Het voetbal van PSV verraste me niet. In Zwolle kwamen ze ermee weg dus waarom niet in de ArenA? Je staat tien punten voor en één dodelijke counter zou misschien genoeg kunnen zijn. Waar ik gisteren blij mee was, was juist Ajax. De vraag is dan wel of ze dit kunnen volhouden tegen o.a AZ? Heus, die gaan volgende week ook zuigen zoals Veltman gisteren deed. Zeker Weghorst. Kan Ajax dan daar mee om gaan? Voor nu is er weinig aan de hand voor PSV. De eerste ronde is bijna voorbij en ze hebben maar zes punten verloren. Ajax en AZ moeten het ook nog maar laten zien.
 
11 december om 08:52
Waarom moet ie dit in de pers melden als ie toch niets erover gaat zeggen? Meldt het dan gewoon bij de Knvb en houdt er verder je mond over.
 
11 december om 08:50
Ik snap niet dat hij hier verdedigd wordt. Zijn arm in het gezicht van Lozano duwen of De Jong in de rug beuken moet ie lekker doen. Kun je inderdaad mannelijk noemen. De scheidsrechter moet daar tegen optreden, maar dat deed Blom niet. Maar Blom liet sowieso veel toe. Hendrix werd ook weer gespaard.
Ook zag Blom niet dat Veltman en Lozano samen aan het worstelen waren en dat Veltman gewoon ineens ging liggen en deed alsof hij in zijn gezicht werd geraakt. Nee, dan geeft ie maar geel aan Lozano, omdat ie het dus niet heeft gezien, maar puur reageert op wat Veltman doet. Dat je je daar als supporter niet kapot voor schaamt, snap ik weinig van. Toen Lozano door dat duel werd geraakt met De Jong vond ik het in ieder geval gênant dat ie zo met zijn beentjes aan het spartelen was.
 
11 december om 08:47
Ik vind gewoon dat iedereen lekker thuis moet blijven wanneer het zulk weer is. Ook van het werk, vandaag:p

Valt wel iets voor te zeggen natuurlijk. Allerlei bedrijven nemen maatregelen en dat is maar goed ook. Veiligheid gaat voor alles. Ondanks dit gezegd te hebben, ben ik blij dat Ajax door is gegaan haha!
 
11 december om 08:47
Het is gewoon een grove schande. En dan vooral Kuipers die zijn straatje schoonveegt met "het protocol" dat gevolgd moet worden, terwijl het voor iedereen die een seconde naar dat veld keek wist dat er niet gespeeld kon worden. De Knmi geeft aan dat het code Oranje is en dat mensen beter thuis zouden kunnen blijven, maar de Knvb en dhr Kuipers menen dat toch zelf te moeten beoordelen om vervolgens er op het laatste moment achter te komen dat het toch onmogelijk is. Wat een slapstick.

Exemplarisch voor de bubbel van Zeist vind ik het tenenkrommende interview van Kuipers. Eerst stuurt hij Jan Wouters weg omdat die een opmerking maakte dat er niet gespeeld kon worden. Zoals iedereen wist Wouters dat er niet gespeeld kon worden, maar meneer Kuipers voelt zich weer eens in zijn eer aangetast. Maar vervolgens heeft hij het over de supporters, en ik citeer hem nu: " Ik snap dat toeschouwers misschien niet naar een wedstrijd kunnen komen, maar dat is niet mijn verantwoordelijkheid. " Voor wie wordt dan in godsnaam gevoetbald, meneer Kuipers?! Voor het ego van meneer Kuipers zelf? Wat een ziekelijke regeltjesfetisjist.
 
11 december om 08:47
Ik lees hier overal van Ajax volgers dat het in het buitenland normaal is, dat we anders watjes zijn etc etcv
Het is altijd hoe het Ajax uitkomt en daar hun gelijk mee proberen te halen.
Maar als je zegt dat in het buitenland resultaat voetbal heilig is dan is het weer....ja maar wij zijn in Nederland en bla bla bla.....
Wees eens objectief en geef gvd gewoon gelijk dat Veltman gewoon een vies vuil etterbakje is die altijd onsportief is als hij het niet kan winnen.
Dit is niet zijn eerste keer dat hij zo onsportief is en zal ook niet zijn laatste keer zijn.
Wat een misselijk makend mannetje.
Wel gek dat de scheids het hier in Nederland pikken en internationaal niet
Hoe vaak heeft die etterbak wel niet rood en geel gehad in europese wedstrijden?
 
11 december om 08:37
Ik vindt dat alle winkels gesloten moeten zijn als het sneeuwt!
Al dat personeel door het gladheid naar het werk al die mensen die toch gaan shoppen.
Zelfde voor al die jongen gasten van thuisbezorgd op hun scooter.
Noem het maar op, landelijk verbod moet er komen als het sneeuwt, is het verboden om je huis uitgegaan i.v.m. gladheid, ik denk dat we daar heen moeten :p

Knvb heeft het gewoon goed gedaan, is het veld bespeelbaar dan is het gewoon spelen.
 
11 december om 08:27
Ach ja, nog geen week geleden worden wij genaaid doordat Twente 2 rode kaarten wordt bespaard. Maar ondertussen vloog Hendrickx er ook nog steeds als een kamikaze-strijder in met al geel op zak. Had het wat uit gemaakt als beiden er vanaf werder gestuurd? Ik heb niet heel erg het vermoeden dat het dan wel was goed gekomen voor Psv.