Laatste discussies op het voetbalnieuws
 
20 april om 10:57
Dit is breaking news kan je toch wel stellen! Ben heel benieuwd wie hem gaat opvolgen. Hoop zelf op Tuchel; dat wordt smullen tegen het Liverpool van Klopp :)
 
20 april om 10:57
Ik Gun die man nog wel een afscheidsprijs in de vorm van de Europa League !
 
20 april om 10:56
Ben benieuwd of Arsenal daadwerkelijk hier beter van wordt.

En vraag me ook af of Wenger stopt met trainen of ergens anders aan de slag gaat.
Misschien Psg?
 
20 april om 10:44
De VS en Zlatan verdienen elkaar. Overdreven gedoe en veel veren in de bips vindt Zlatan leuk, laat dat maar aan die Amerikanen over die sowieso alleen maar praten in superlatieven. Ik hoor weleens van fanboys dat Zlatan veel grootspraak heeft om te geinen en dat alles met een glimlach is. Nou, ik heb in het verleden de grote fout begaan door zijn boek te lezen en dan kom je er echt achter dat de beste man werkelijk denkt dat hij een god is.
Prachtvoetballer, maar ik hoop dat er stiekem nog ergens een Onyewu loopt om hem fysiek eens goed op de plek te zetten. Wat een engnek.
 
20 april om 10:19
Ik moest ineens denken aan een zeker Roman Riquelme. Had meer techniek in zijn linkerteen dan al zijn ploegmaten bij Villareal. Hij zette de club op de kaart samen met Forlan, haalde bijna de Cl finale als hij die penalty niet had gemist tegen Arsenal in 2006. Om een of andere reden werd hij uitgekotst. We spreken hier over Juan Roman Riquelme, een van de mooiste voetballers die ooit op het veld te zien was. En toch werd hij weggepest omdat ie lui was, nooit lachtte, arrogant en ongeinteresseerd was.

Wat ik wil duidelijk maken is dat er weinig liefhebbers zijn. Dit zijn de spelers waarvoor je naar het stadion komt, de echte voetballers die er verstand van hebben. En dan ga jij ze wegjagen, geef jezelf een applausje daarvoor.
 
20 april om 09:47
Ach, allemaal mooraalridders die het beter weten. Tuurlijk is het een eer om opgeroepen te worden voor je land, maar als het je doodongelukkig maakt, mag je van mij gerust bedanken. De betreffende speler zal er ook zeker niet van gaan presteren en wordt daarna weer afgezeken. Nee, dan liever een gemotiveerde speler. Neemt niet weg dat ik het een knappe beslissing vind.
 
007
20 april om 09:46
Met of zonder dat gedoe na zondag zou Ziyech vertrekken. Wat er nu gaande is vind ik genant, zeker voor mensen als Driessen. Hij zoekt telkens stokken om mee te slaan. Is ook niet verrassend want volgens mij is hij een "Cruijff man". We weten allemaal dat er verschillende kampen zijn binnen Ajax.
 
20 april om 09:44
Ziyech vertrekt sowieso, de laatste weken is zijn prijs ook wel met een paar miljoen gezakt. Hij wil en gaat weg, ongeacht wat. Ik verwacht ook dat Onana vertrekt gezien zijn uitspraken en eventueel Kluivert of de Ligt dan nog, dus er is voldoende werk voor Overmars om deze spelers te vervangen. Ze zullen in elk geval de status van rijkste club van Nederland versterken, maar ik zou als supporter toch hopen dat er wat klappers voor terugkomen. Vier jaar zonder prijs hoort niet bij Ajax.
 
20 april om 09:40
"maar dan ga je op een gegeven moment de bus in en dan denk je er niet meer aan. Een uurtje wachten, omkleden en weer naar huis gaan.”

Een uurtje wachten... Dat het tuig dat op de F-Side zit het voor elkaar krijgt dat de spelers een uurtje moeten wachten om zonder al teveel gedoe naar huis te gaan, is echt te gek voor woorden. De grote schoonmaak moet ook echt voor de tribunes gaan gelden. Er zit een te grote groep op de F-Side die alles denkt te bepalen en overal mee weg denkt te komen. Weg ermee!
 
20 april om 09:23
Kan zo de wandelgangen in dit verhaal. Jammer dat het weer uitgesmeerd moet worden voor de clicks.
 
20 april om 09:16
Mooi om te zien dat deze speler wordt opgemerkt en gewaardeerd om zijn kwaliteiten. Jaren geleden riep ik al hoe goed hij is en dat het een speciale speler is. Je hoort de mensen ook niet meer praten over zijn hoge aankoop prijs, maar wel geluiden over zijn impact en invloed voor Liverpool. De club stond bekend als aanvallend zeer sterk, maar achterin zwak. Ook geloofde bijna niemand dat 1 persoon de verdediging lekvrij kon maken. Niets anders dan respect voor deze verdediger die ondanks de druk van een grotere club en hoge prijskaart, zonder matchfit te zijn in een korte periode de verdediging heeft omgetoverd tot een redelijk goede.

Echter is er nog werk aan de winkel en moeten er nog stappen gezet worden om het gehalte een solide structuur te geven. Er is nog de vraag of Lovren de juiste man is als partner. Loris is momonteel de nummer 1 tussen de palen, maar zal dit blijven? Clyne heeft hevige concurrentie op de rechterflank, een waar Alexander Arnold eigenlijk niet weg te denken is en dat geldt dubbel voor Robertson. Gomez zal ook nog van zich spreken en er zal waarschijnlijk nog versterking komen. Klopp heeft nog wat puzzelwerk te verrichten.
 
20 april om 09:15
De Ligt zou zeker niet misstaan bij Man City. De Ligt past perfect binnen filosofie van Guardiola en is dan ook een echte Pep verdediger. Pep Guardiola is daarnaast echt iemand die heel goed met jeugd kan werken en ze ook echt een kans geeft, dus zie ik wel een ideale match tussen Guardiola en De Ligt. Echter heeft Man City momenteel geen centrale verdediger nodig, want met Stones, Laporte, Kompany en Otamendi staat het goed genoeg daar. Kompany en Otamendi zijn wel al op leeftijd, maar nog absoluut bruikbaar. Daarbij denk ik dat het voor De Ligt momenteel nog te vroeg is om de stap te maken naar de absolute top. De Ligt moet spelen en bij Ajax kan hij dat elke week.
 
20 april om 09:12
Ik kan echt genieten van een Van Persie als niet-Feyenoorder, volgens mij heeft hij nog veel plezier in het spelletje. Het piept en kraakt allemaal, maar hij is bezig met een mooi en waardig afscheid wat hem echt gegund is. Dat merk je ook bij andere clubs waar de waardering groot is van het publiek. Niet dat hij moet stoppen na dit seizoen trouwens, lekker doorgaan zolang het gaat. Technisch steekt hij er nog met kop en schouders boven uit en dat gezever van de pers over 90 minuten kennen we nu wel.
 
20 april om 09:11
In eerste instantie was ik best tevreden met Viergever als aankoop, mits hij zou begrjipen dat hij als ideale 12e man gehaald is. Hij kan in de Eredivisie op linksback, centraal achterin of als controleur, dus op het oog natuurlijk een prima aankoop.

Echter heb je Schwaab, Isimat, Luckassen, de Wijs en Obispo als centrale verdedigers voor aankomend seizoen. Het aantal controleurs op het middenveld is ook meer dan voldoende, met Hendrix, Ramselaar, Mauro, eventueel Luckassen, Rigo. Edit: Rosario als controleur ook nog natuurlijk.

Het is dan te hopen dat hij tweede linksback wordt, eigenlijk zijn zwakste positie, maar misschien vertrekt Isimat of de Wijs wel. Geen idee natuurlijk wat de afspraken zijn, maar met de huidige selectie vind ik het geen sterke aankoop, maar we weten altijd maar de helft..
 
20 april om 09:08
Ziyech...liverpool...?!?!
Dan zie ik nog liever Gerrard terugkeren;die kan het op 37-jarige (bijna 38) leeftijd beter belopen dan deze "vedette"....
Kijk toch eens wat verder dan de eredivisie en plaats het in perspectief.
Het moordende tempo van de PL kan hij niet aan,ook niet bij de staartclubs.
Vanuit de zetel een beetje rondkijken en een mooie pass versturen kan daar niet hè!
 
20 april om 09:04
Grootste nadeel van Ziyech is dat hij een Marokkaan in Nederland is. Dan kan je vaak weinig goed doen.
 
20 april om 09:00
Het lijkt me niet heel waarschijnlijk dat dit aan "het publiek " ligt..
Temeer dit ook in Heerenveen en Twente gebeurde..
 
20 april om 08:54
Of hij nou de beste is of niet, toch leuk dat we in ieder geval weer een jongen van naam en faam hebben :)

Ben zelf erg fan van Alderweireld en denk dat hij op het moment wel beter is. Dat niveau kan Virgil echter wel halen. Hij speeld nu een half jaar bij een grote club, dus zijn carrière aan de top is pas net begonnen.
 
20 april om 08:53
Waarschijnlijk duurt het nog 2 weken voordat het officieel wordt...

Belachelijk dat Ajax zo'n speler gratis naar de concurrent laat gaan....
Van Viergever niet verwacht dat hij nog in de Eredivisie wil blijven. Blijkbaar heeft hij weinig ambitie meer.

Voor PSv een prima versterking, allround verdediger én voor de club nog belangrijker, hij is gratis. Want dat was blijkbaar een probleem om geld uit te geven aan een linksback...
 
20 april om 08:49
De betreffende supporters zijn volgens mij aardig snel op het pikkie getrapt. Wanneer je weet dat je eigen speler lastig kritiek kan ontvangen, maar wel één van je beste spelers is, ga je hem steunen en niet uitfluiten. Dat werkt uiteraard averechts en uiteindelijk verliest iedereen. Zo'n jongen moet je juist motiveren een aanmoedigen. Nu is de kans groot dat hij weggaat en mist Ajax een essentiële creatieve voetballer. De supporters zouden het wat slimmer aan mogen pakken. Maar het is ook niet heel verrassend dat ze dat niet begrijpen.
 
20 april om 08:48
Het valt me altijd wel op hoe Messi altijd het WK ‘moet’ winnen anders is zijn carrière niet compleet, echter als CR het WK niet wint is er niets aan de hand en is het logisch want ‘zo sterk is Portugal niet’.
 
20 april om 08:47
Ik kan me niet voorstellen dat Viergever de vaste linksback van PSV gaat worden. Ze hebben zeker 3 jaar de tijd gehad om een linksback te scouten dan kan je niet uitkomen bij Viergever lijkt mij. Als reservespeler kan je Viergever er prima hebben, maar meer is het ook niet.
 
20 april om 08:46
Wat mij aanspreekt aan Gio is dat hij, bij misschien wel de meest onrustige club in Nederland, toch altijd de rust weet te bewaren, zijn hoofd koel houd en niet op basis van emoties ineens van alles aan gaat passen. Ik denk toch dat hij gewoon de juiste man is voor Feyenoord voor komend seizoen.
 
20 april om 08:42
Gezien de breedte van de selectie achterin is Viergever altijd een versterking. Geen geweldenaar, maar als Brenet wegvalt op linksback, kun je er wel een degelijke vervanger op Eredivisieniveau voor in de plaats zetten. Hij is echt niet zo slecht als sommigen nog weleens doen voor komen. Een nuttige kracht om erbij te hebben.
 
20 april om 08:32
Probeer hem dan zsm naar Arsenal te halen om naast Wenger te zitten. Om hem meteen hoofdcoach maken is een te groot risico imo. De kans dat hij slaagt is kleiner dan dat hij faalt. Eerst een seizoen assistent zijn, dan kan je veel beter inschatten hoe hij het zal gaan doen. Giggs is een voorbeeld van hoe het niet moest, leer daarvan.
 
20 april om 08:30
Een echte Cocu speler kan op meer plaatsen spelen, maar twijfel of het een versterking zal zijn
 
20 april om 08:24
Hier wordt een van de problemen genoemd die een deel van de Ajax fans zo boos maakt. "als hij niet in vorm is, speel je met 10". Als het niet lukt laat hij alles vallen en lopen dan heb je niets aan hem en is ie ook nog verontwaardig als ie gewisseld wordt. Daarnaast willen supporters in ieder geval de illusie dat een speler iets om de club geeft. Ziyech heeft altijd geroepen dat Ajax een tussenstap is en dat ie 2 jaar blijft om daarna naar het buitenland te gaan. Hij straalt ook uit dat ie er voetbalt voor Ziyech niet voor Ajax.
Ik snap ook wel dat het voor meer voetballers zo is, maar zijn eerlijkheid nekt hem hier.
 
20 april om 08:24
risico van het vak. gewoo n een ongelukkige samenloop van omstandigheden. zo'n duel vindt 30 keer in een wedstrijd plaats. nu verdraaid hij helaas zijn knie. jammer dat t overigens weer alleen over Ajax gaat hier. de aanvoerder van vvv scheurt in dezelfde wedstrijd ook zijn knieband in. daar lees ik weer niets over.
 
20 april om 08:22
Oké dat Ziyech vertrekt. Hij verdient een transfer, heeft de leeftijd en ervaring ervoor en wordt door een deel niet gepruimd (ondanks zijn grote klasse...)

Maar Ajax kennende zal er straks voor de andere spelers in augustus toch gewoon gezwicht worden voor geld. Onder het mom 'deze transfersom was niet te weigeren' en 'we willen de speler niet de kans ontnemen bij die droomclub'.