Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Adebayor (39) kondigt pensioen aan en sneert in video naar Arsenal-supporters

Laatste update:

"Van de hoogtepunten tot de dieptepunten was mijn carrière als een professionele atleet een geweldige reis", schrijft Adebayor bij de video. "Dank aan alle fans die er altijd voor me waren. Ik voel me zo dankbaar voor alles en kijk uit naar wat er komen gaat!" Adebayor maakte furore bij FC Metz en AS Monaco, waarna hij in 2006 een transfer naar Arsenal verdiende. Onder manager Arsène Wenger kwam hij tot 62 doelpunten en werd in hij 2008 gekroond tot Afrikaans Voetballer van het Jaar. Ook dwong hij een plek af in het Elftal van het Jaar van de Premier League.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door The Real Adebayor (@e_adebayor)

Tot woede van de Arsenal-fans maakte hij in de zomer van 2009 de overstap naar Manchester City, dat toen na de overname van de Abu Dhabi United Group aan de weg aan het timmeren was. In een wedstrijd tussen City en Arsenal in Manchester haalde Adebayor de woede van de Arsenal-fans op zijn hals. Nadat de spits een doelpunt maakte, zette hij een sprint in richting de andere kant van het veld om zijn treffer voor de supporters van the Gunners te vieren. Adebayor verklaarde later dat 'de emotie het overnam' en bood zijn excuses aan, maar stelde tegelijkertijd dat de fans van Arsenal hem de hele wedstrijd beledigden.

Adebayor zou uiteindelijk twee seizoen bij City blijven, waarna hij verhuurd werd aan Real Madrid. Na terugkomst in Engeland volgde ook een huurperiode aan Tottenham Hotspur, dat de Togolees in 2012 definitief overnam. Na een half jaar transfervrij geweest te zijn tekende hij bij Crystal Palace. Dat werd geen onverdeeld succes en in 2017 trok hij naar Istanbul Basaksehir. Na dienstverbanden bij Kayserispor, het Paraguayaanse Olimpia Asunción en AC Semassi FC in zijn thuisland is er nu een einde aan zijn carrière gekomen. Adebayor gold als de absolute ster van de nationale ploeg. Daarvoor kwam hij tot 66 interlands en 29 goals.

Meer nieuws

Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
10
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
70
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
15
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties