Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

ADO boekt broodnodige eerste zege dankzij Beugelsdijk en Necid

Laatste update:

Geen team scoorde in 2019 vaker met het hoofd in de Eredivisie dan ADO Den Haag (elf) en drie van de vier doelpunten van de Hagenaren kwamen voort uit een standaardsituatie. RKC was dus gewaarschuwd toen John Goossens na negentien minuten spelen een hoekschop mocht nemen. De Waalwijkse achterhoede koos ervoor om in de zone te verdedigen en was kansloos tegen de instormende Beugelsdijk. De ADO-verdediger kopte de bal hard tegen de touwen: 0-1.

RKC deed niet onder voor ADO en was voetballend de bovenliggende partij. De thuisploeg kreeg kansen op de gelijkmaker, maar faalde in de afronding. Darren Maatsen kreeg na een half uur een grote kans. Hij kon vanaf de rand van het strafschopgebied vrij uithalen, maar schoot recht op doelman Robert Zwinkels. In de counter ging Elson Hooi ervandoor, maar doordat zijn voorzet niet goed was kon Melle Meulensteen ingrijpen. Necid was woest op Hooi, daar hij met een betere voorzet de 0-2 had kunnen maken.

Ook na rust bleef RKC aandringen en zoeken naar de gelijkmaker. Zover kwam het niet, want het was Necid die de marge op twee bracht. Meulensteen verloor het duel op het middenveld, waarna de spits richting het doel van Kees Heemskerk ging. Necid haalde van afstand uit en de bal leek houdbaar, maar Heemskerk zat mis en incasseerde de 0-2. Het was Necid zijn eerste doelpunt in de Eredivisie van buiten het strafschopgebied. RKC bleef vervolgens zoeken naar de aansluitingstreffer, maar kwam simpelweg niet aan afronden toe. De achterhoede van ADO stond als een huis en gaf weinig weg.

Met nog een klein kwartier op de klok bracht Fred Grim de aanwinst Dylan Vente binnen de lijnen, die zijn debuut maakte. Ook de Feyenoord-huurling wist niets meer aan de stand te veranderen. Vlak na zijn invalbeurt beging Dylan Seys een onnodige overtreding op Aaron Meijers en wees scheidsrechter Edwin van de Graaf naar de stip. Necid maakte geen fout vanaf elf meter en bepaalde de eindstand op 0-3. Zodoende boekt ADO, dat de wedstrijd met tien man eindigde na een tweede gele kaart voor Danny Bakker, een broodnodige overwinning, zeker ook met oog op het programma. Volgende week staat de ontmoeting met VVV-Venlo op het programma, waarna de duels met Feyenoord en AZ volgen.

-

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
118
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties