Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Lucas Moura kijkt terug op CL-uitschakeling Ajax: 'Hadden een geweldig team'

Laatste update:

Het verhaal is inmiddels bekend. Ajax versloeg achtereenvolgens Real Madrid en Juventus, om vervolgens ook de uitwedstrijd in de halve finale tegen Tottenham te winnen. In de return in de Johan Cruijff ArenA ging het echter helemaal mis, mede door een hattrick van Lucas Moura.

"Het is moeilijk om daar iets over te zeggen", begint Moura, vijf jaar na zijn historische hattrick. "Ajax was een geweldig team, het was echt de sensatie van dat Champions League-seizoen en bovendien de favoriet in die wedstrijd."

Moura zag een indrukwekkend team dat moeilijk te verslaan was. "Ze speelden heel mooi voetbal. Veel balbezit, snelle acties, snelle spelers. Het was een evenwichtig, goed getraind team."

Moura, die toch niet bekend stond als echte doelpuntenmaker, weet ook niet waar hij destijds de drie goals vandaan toverde. "Wat er gebeurd is, dat was God. Het is niet uit te leggen en ik heb er geen woorden voor. Maar dat is voetbal, hè."

Tottenham wist dus ten koste van Ajax door te stoten naar de finale van de Champions League, waar het vervolgens een maatje te klein was tegenover Liverpool. In het Wanda Metropolitano in Madrid werd het in de finale uiteindelijk 2-0 voor the Reds.

Lucas Moura speelde, ondanks zijn heldenrol tegen Ajax, zelf geen doorslaggevende rol in de verloren finale van the Spurs, daar hij pas halverwege de tweede helft werd ingebracht. Tegenwoordig speelt de Braziliaan in zijn thuisland, bij São Paulo FC.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

John van 't Schip krijgt nieuwe functie binnen Ajax
12
Perez ergert zich dood aan 'modeverschijnsel': 'Waarom moeten zij erbij zijn?'
10
Galatasaray verliest van tien man Fenerbahçe: ontknoping volgt volgende week
65
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Denzel Dumfries bezorgt Lazio Champions League-domper met late gelijkmaker
0
Waanzinnige beelden: Klopp zet op Anfield eigen nummer in voor Arne Slot
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties