Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax lijkt mis te tasten: 'Maar hij kan beter naar Nederland gaan'

Laatste update:

"Ik ben blij dat zo'n club interesse in mij toont, maar het hangt niet allemaal van mij af. Er zullen gesprekken gevoerd moeten worden met de club. Als de uitkomst van die gesprekken vervolgens positief is, dan ben ik tevreden", zei Kapustka zondagavond na de met 3-2 verloren competitiewedstrijd tegen Termalica. Het talent speelde tot dusverre 65 wedstrijden voor Cracovia en heeft er nog een contract tot 2018.

Jerzy Dudek, oud-doelman van onder meer Polen en Liverpool, vraagt zich in zijn column voor Przeglad Sportowy af of een transfer naar Leicester verstandig zou zijn voor Kapustka. "De speler moet nu zelf een beslissing nemen. De mensen om hem heen, adviseurs bijvoorbeeld, zullen zeggen dat hij van deze kans gebruik moet maken. 'Als je het niet doet, krijg je er later spijt van', zeggen ze dan. Maar ik zou hem adviseren om wat waakzamer te zijn."

"Bartek moet bepalen bij welke club hij zich verder kan ontwikkelen. Als hij ervan overtuigd is dat hij zich in Polen niet meer kan ontwikkelen, dan moet hij inderdaad naar een andere competitie gaan. Maar: hij is nu twintig jaar en Robert Lewandowski was twee jaar ouder toen hij naar Borussia Dortmund ging. Hij heeft op zijn kans gewacht. Kapustka moet oppassen dat hij bij een club terechtkomt waar hij op de bank zit. Bovendien is het de vraag of hij klaar is voor clubs van het kaliber van Dortmund en Leicester."

"Ik heb een paar jaar in de Premier League gespeeld en het is een moeilijke competitie voor jonge spelers als Kapustka. Ik heb negentienjarigen zien mislukken in Engeland, hoewel ook oudere spelers zoals Ebi Smolarek natuurlijk moeite hadden in Engeland. Maar Kapustka is negentien jaar en in zijn geval zou het beter zijn om naar Nederland, Oostenrijk, Zwitserland of naar een middenmoter in de Bundesliga te gaan. Bij zulke ploegen kan hij regelmatig spelen en na een tijdje alsnog naar een topploeg kunnen gaan", aldus Dudek.

Kapustka, die elf interlands achter zijn naam heeft staan en in actie kwam op het EK in Frankrijk, wordt al langer met een vertrek uit de Ekstraklasa in verband gebracht. Hij werd namelijk ook al genoemd bij Dortmund, Fenerbahçe, Juventus, AS Roma, Udinese en Southampton en hij zag zelf eerder af van een transfer naar Galatasaray. "Ik houd meer van de Engelse en Duitse competitie", zei Kapustka daar in februari over tegen Interia. Namens Ajax ontkende Marc Overmars overigens een bod op Kapustka te hebben uitgebracht, maar dat betekent niet dat Ajax sowieso geen interesse heeft (gehad) in Kapustka.

Denk jij dat Bartosz Kapustka naar Leicester City gaat?

Meer nieuws

Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Kritische Driessen stipt 7 zwakke punten van Slot in periode bij Feyenoord aan
14
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Ronald Koeman negeert achtvoudig international: 'Ik vind anderen beter'
29
Kritiek op mening Van Basten over Farioli: 'Vind ik verbazingwekkend'
25
Kenneth Perez snapt niks van compliment voor speler van Ajax: 'Fuck off, man'
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties